Nieuwste berichten

Groene Ontbijt smoothie

Steeds verandert de smoothie die ik maak voor mijn ontbijt. Blijkbaar hangt dit af van het seizoen en de smaken waar ik naar verlang en ook waar mijn lichaam om vraagt. Deze smoothie bevat veel groene blaadjes dus veel energie en is daarnaast reinigend en alkalisch. Dus wat mij betreft ideaal met de komst van de zomer in het vooruitzicht.

Lees Meer

L- glutamine voor een sterke darmwand

L-Glutamine is een niet-essentieel aminozuur, maar ook het meest voorkomende niet-essentiële aminozuur in het menselijk lichaam. Tijdens bepaalde periode in ons leven zoals een herstelperiode of tijdens grote fysieke inspanning kan de glutaminesynthese onvoldoende zijn om ons lichaam in zijn behoefte te voorzien. Daarom wordt glutamine ook wel eens een semi-essentieel aminozuur genoemd. Lees Meer

Iedere ochtend een detox drankje

Wist jij dat je lichaam ’s nachts heel druk bezig is met het reinigen van je lichaam? Als je je hier bewust van bent hoe kun je je lichaam dan een handje helpen al die afvalstoffen uit je lichaam te krijgen? Ik doe het door het nemen van een ochtenddrankje. Hier ben ik heel lang geleden mee begonnen en wel tijdelijk mee gestopt door zwangerschappen en borstvoeding maar uiteindelijk weer begonnen. Wat is het heerlijk! Misschien moet je wennen aan de smaak in het begin maar als je eenmaal gewend bent en de voordelen ervaart zul je deze niet zo snel overslaan.

Lees Meer

Alles over B – vitamines

Als voedingsdeskundige adviseer ik veel mensen bij de juiste aanvulling van suppletie. Een supplement dat ik regelmatig adviseer is een goede B multivitaminen. In deze blog beschrijf ik kort wat B-vitamines zijn, waarom het belangrijk is om deze aan te vullen, wat de klachten kunnen zijn en hoe jij het zelf kunt herkennen.

Lees Meer

Chocolade bonbons

Oeehhhh deze zijn zoooo lekker. Ik maak ze al heel lang maar steeds zijn ze op voordat ik foto’s kan maken. Binnenkort plaats ik de kerstman chocolade poppetjes :).

Lekker chocolade bon bons die iedereen kan maken! En je hebt niet eens zo gek veel ingredienten nodig. Ook nog eens gezoet met dadels!!! 🙂

IMG_0180.JPG

Lees Meer