Laatste posts

Geboorte Cakejes

Hoera het is een jongen! Al ruim 5 maanden geleden ben ik bevallen van onze tweede zoon. Deze keer leek het mij leuk eens iets anders voor te schotelen dan beschuit met muisjes, maar wat dan?! Een leuk recept dat je al van te voren klaar kan maken en in kan vriezen ideaal als je het mij vraagt en ook toch ook met de traditionele muisjes er op :). Het zijn dus geboorte cakejes geworden. De cakejes zijn gemaakt van havermout banaan en ei geen suiker toegevoegd (de muisjes zijn zoet genoeg!).

 

Wil jij ook eens dit leuke recept proberen dat kan het is makkelijker dan je denkt! En andere decoratie kan uiteraard ook. Dit heb je nodig voor ongeveer 9 cakejes:

  • 100 gram havermout20171126_151349
  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • poedersuiker (ik gebruik het merk Sukrin)
  • water
  • oven
  • blender
  • cake vormpjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout, bananen, eieren en wijnsteenbakpoeder in de blender. Meng tot een gladde massa.

Verdeel het deeg over de cakevormpjes en zet deze in de oven. Bak bruin en gaar in ongeveer 30 minuten. Voordat je de cakejes uit de oven haalt even controleren of ze gaar zijn met een prikker.

Laat ze even afkoelen. Maak wat glazuur (poedersuiker en water) en bestrijk hier de cakejes mee en bestrooi met muisjes :).

Mocht je de cakejes van te voren maken laat ze dan goed afkoelen doe ze in een diepvrieszak in de vriezer en haal ze een dag van te voren uit de vriezer en laat ze ontdooien.

liefs bianca – © gewoonlekkerpuur.nl

Zeg maar dag tegen Hooikoorts

In februari dit jaar kreeg ik een klant die graag van zijn hooikoorts af wilde. Wow wat leuk dat hij bij mij komt! Hij was het zat om steeds binnen te zitten met lekker weer, een vol hoofd met snot te hebben, continue te moeten niezen, steeds andere pillen proberen van de huisarts, geïrriteerde ogen te hebben en een algeheel gevoel van vermoeidheid te hebben. En ja dat begrijp ik het heel goed want dat klinkt zeker niet fijn. Lees Meer

Eet jij al plankton?

Plankton? Dat is toch voor vissen? Ja dat klopt! Vissen eten het en mede dankzij het eten van plankton zijn vissen rijk aan omega 3 en 6 vetzuren. Dit grote voordeel maakt het ook zeer geschikt voor de mens. Het grote voordeel is dan dat je mits je goede kwaliteit plankton hebt, alleen van de productvoordelen kunt genieten zonder visconsumptie. Dus een supplement rijk aan omega 3 en 6 vetzuren zonder lood en kwik (die zich wel in vis bevinden) en 100% plantaardig. Lees Meer

Avocado Chocolate Mousse cake – (Without eggs, dairy, gluten or sugar)


Dit heerlijke recept heb ik gekregen van een collega van mij. Deze heeft hij gemaakt op zijn verjaardag. Namens hem (Sebastian) mocht ik dit recept ook delen op mijn blog. En ja het is in het Engels, maar daar komen jullie vast wel uit. Geniet er van!

MOUSSE

Ingredients:
– Ripe avocados
– Cacao powder
– Honey
– Coconut milk
– Vanilla extract
– Fresh orange (Optional)
Preparation:
– Blend the avocados while you add gradually the vanilla, cacao and honey to taste, then adjust the consistency by adding the coconut milk. To get a perfect creamy mousse use a food processor. (You can use a staff mixer but it’s going to be chunky and not so creamy)
– You can add some orange juice to prevent the oxidation of the avocado.
– Once it’s creamy and you like the taste, put it in the fridge for later.
BASE
Ingredients:
– Oats (fine for a moist base, normal for a crispy one)
– Shredded Coconut
– Honey
– Vanilla extract
– Any nut butter
Preparation:
– Preheat the oven at 160° degrees
– Mix all the dry ingredients in a bowl. (As a proportion I tried 2 parts Oats, 1 part fine Coconut)
– Add the nut butter, vanilla and honey to bind the mix (It has to be moist enough to stay together as a dough)
– Spread the dough in a cake mold, or in a tray with baking paper.
– Bake in the oven until the edges get some color and the center is firm (15 to 20 min. Approx.)
– Take it out of the oven and let it cool down
– Once it’s at room temperature, you can fill it with the avocado mix and put it back into the fridge for at least one hour.
– You can add fruits and nuts as you please, be creative! =)
Enjoy!


©Perpare and eat your food with love – Bianca