Over ons

Over mij – Bianca

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier isNM_141018_HR-54 de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien.

Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge.

Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel.

Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Sommige fabrikanten zoeken de rand op qua claims, maar dit is ook vaak wat de consument wil horen. Ik vind daarom dat de consument zelf ook een grote verantwoordelijkheid heeft als het gaat om gezonde en kwalitatief goede voeding.

Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige.

Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om gezonder te gaan eten. Met veel liefde blog ik tegenwoordig ook voor Unlimited Health.

Veel lees en eetplezier!
Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op.

Groetjes Bianca – Voedingsdeskundige

Over mij – Stephanie

Mijn liefde voor gezonde voeding is tijdens mijn tienerjaren ontstaan en heeft zich sindsdien door verschillende gezondheid uitdagingen verder ontwikkeld. Tien jaar geleden, na een jaarStephanie studeren ben ik namelijk plotseling mijn stem verloren. Daarna is het eigenlijk bergafwaarts gegaan; 3 ziekenhuizen, 6 artsen en enkele logopedisten verder ben ik bij Dr de Meirleire in Brussel terecht gekomen. Deze arts is gespecialiseerd in ziektebeelden als chronisch vermoeidheid syndroom, fybromyalgie etc. Dit laatste heeft mijn moeder, vandaar dat ik bij hem ben langs gegaan. Hij heeft leaky gut syndrome en hoge ontstekingswaarden gevonden waardoor ik jaren lang op supplementen, medicijnen en zelfs een jaar lang aan de antibiotica heb gezeten. Jullie begrijpen dat dat niet bevorderlijk is voor mijn darmen en algemene gezondheid. Mijn stem is redelijk teruggekomen maar zal nooit 100% terugkomen vanwege een litteken dat door de eerste ontsteking is ontstaan. Om goed te kunnen praten is het van enorm belang dat ik fit en gezond ben om stemgeluid te kunnen creëren. Die fitheid bleek de afgelopen jaren steeds meer terug te lopen en opeens had ik er ook nog eens acne bij. Iets wat ik eigenlijk nooit heb gehad. De acne is de aanleiding geweest om mijn optimale gezondheid te vinden.

Mijn zoektocht is in volle gang en momenteel ben ik onder behandeling bij Mieke Dams, een orthomoleculair therapeut in Amsterdam. Zij heeft mijn darmen, hormonen en mogelijke intoleranties onderzocht en wat blijkt: ik heb hormonale disbalans, bijnier uitputting, disfunctionele darmen, noten en/of gluten, en histamine intoleranties. Jeej! Ik geef echter niet op, sterker nog, ik bijt me nog meer in gezonde voeding en hun helende werking.  Daarom ga ik net als Bianca, een online opleiding tot voedingsdeskundige doen en ga ik mijn lekkere recepten hier delen. De meesten zullen dus noten, gluten en histamine vrij zijn, maar mocht ik andere lekkere dingen hebben zal ik zeker niet schromen om ze met jullie te delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s