Allergieën, eivrij, suikervrij, toetje, Tussendoor, vegan, zuivelvrij
Geef een reactie

Zomerse vruchtentaart

Aardbeien, bosbessen, frambozen ze zijn volop in het seizoen. Geniet van een lekker kopje thee of koffie met een glutenvrije zomerse vruchtentaart. Zeer gemakkelijk te maken met relatief weinig ingrediënten. Daarnaast ook vegan en vrij van geraffineerde suikers. 

Wat heb je nodig voor deze zomerse taart:

Bodem:

  • 175 gram amandelmeel
  • 30 gram rijstemeel
  • 2 tl baking soda
  • 50 ml kokosolie (gesmolten)
  • 1 ei of egg replacer (als je een vegan variant wilt maken)
  • snufje zout

Topping:

  • 200ml diksap naar keuze let er bij de keuze op dat het 100% diksap is
  • aardappelzetmeel
  • Fruit naar keuze bv 1 bak aardbeien

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar tot deeg. Bekleed een springvorm met bakpapier of vet in met kokosolie. Verdeel het deeg in de springvorm en maak een opstaande rand. Als je het deeg hebt verdeeld prik dan gaatjes in de bodem om er voor te zorgen dat de lucht vrij kan stromen en er geen luchtbellen in komen. Bak goudgeel gaar in de oven in 10 – 15 minuten. Daarna goed af laten koelen minimaal 15 minuten. Tijdens het afkoelen zal de bodem langzaam hard Vegan_aardbeien_zomertaart_glutenvrijworden.

Pak een klein steelpannetje en een garde en mix voor het glazuur ongeveer 200ml diksap met 3 theelepels aardappelzetmeel, blijven roeren en eventueel extra aardappelzetmeel toevoegen afhankelijke van de gewenste dikte voor het glazuur/gelei.

Bekleed de taart met het fruit en giet de gelei er over heen. Even op laten stijven in de koelkast en genieten maar!

Geniet van de zomer! liefs Bianca – © gewoonlekkerpuur.nl 

 

This entry was posted in: Allergieën, eivrij, suikervrij, toetje, Tussendoor, vegan, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s