foodtalk
Geef een reactie

Even over cellulitis

De zomer staat voor de deur, heerlijk! Je kijkt in de spiegel en je ziet… cellulitis. Heb je hier last van en wil je hier wat aan doen?! Dat kan. Hierbij twee tips om zowel inwendig als uitwendig aan de slag te gaan.

Wat kun je met je voeding doen?

Ooit werd ik geïnspireerd door het boek: “Eating for beauty van David Wolfe”. Hij beschrijft daar namelijk een manier om snel van je cellulitis af te komen. Hoe werkt dit? Je drinkt 3 dagen lang alleen maar verse grapefruitsap of eet alleen verse grapefruits. Waarom? Omdat grapefruit het enzym bromelaïne bevat.

 

grapefruit-3133485_640

Deze remt ontstekingen en heeft een huid zuiverende werking. Daarnaast bevat het ook, evenals alle andere citrusvruchten een slijmoplossende eigenschappen.

Wat kun je aan de buitenkant doen?

Maak hiervoor gebruik van deze heerlijke Indemne slimming lotion. Deze is speciaal ontwikkeld om de huid met cellulitis te verzorgen en te behandelen.
Kort gezegd is cellulitis een toestand van het onderhuids vet waarbij het huid reliëf onregelmatigheden vertoont.
Cellulitis heeft zeker niet altijd te maken met overgewicht, zoals vaak gedacht wordt.
Aanleg, verkeerde voeding en te weinig beweging kunnen oorzaken zijn, net zoals een slechte doorbloeding.anti-cellulite-oil-treatment-gimme-smooth.jpg
De bloedsomloop kun je in feite zelf stimuleren door de zones die gevoelig zijn voor cellulitis met regelmaat te masseren; billen, benen (dijen) en bovenarmen.
Bijvoorbeeld met deze Gimme smooth slimming lotion, een cocktail aan puur natuurlijke ingrediënten.

  • Eucalyptus werkt vochtafdrijvend.
  • Immortelle heeft anti-bacteriële eigenschappen, werkt helend en stimuleert de bloedsomloop.
  • Druivenpitolie werkt als een krachtige anti-oxidant, bovendien maakt het de olie prettig smeerbaar en daardoor is deze ook nog eens heerlijk zacht in gebruik.

Gebruik: Masseer Gimme smooth twee maal daags op de te behandelen zones in; benen, bovenarmen en billen zijn de plaatsen waar cellulitis het meest voorkomt.

Indemne_big_bubble-inWij raden aan Gimme smooth als een kuur te gebruiken gedurende een periode van minstens acht weken.
Uiteraard is preventief gebruik ook mogelijk.
Liever niet gebruiken vlak voor blootstelling aan de zon.
Voor het beste resultaat combineer je Gimme smooth slimming lotion met de Bubble-in van Indemne.

Ik zeg bye bye cellulitis!

liefs Bianca – © gewoonlekkerpuur.nl

 

 

This entry was posted in: foodtalk

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s