foodtalk
Geef een reactie

6 daagse darmreiniging

yes het is maandag en ik ben klaar! Ik ben toch best trots op mezelf dat ik het heb gedaan. Het valt soms namelijk niet mee als moeder met 2 jonge kinderen (3 en 1jr) om ook nog even een detox tussendoor te doen. 

Welke detox heb ik gedaan en waarom? Ik heb gekozen voor een reiniging van mijn darmen met oxypowder van global healing centre. Deze capsules bevatten magnesium en zuurstof en neem je ’s avonds in voor je gaat slapen. En je slaapt er geweldig op. Na de feestdagen, daarvoor mijn verhuizing/verbouwing en zwangerschap was echt de hoogste tijd mezelf van binnenuit te reinigen. Natuurlijk doe ik dit al met gezonde voeding maar bovenstaande gebeurtenissen nodigen ook uit tot meer eten van suiker, snelle happen en stress. Dus laat deze kuur een mooie start zijn om mijn oude ritme weer verder op te pakken.

Hoe gaat deze reiniging in zijn werk?

Er zijn 2 opties.

optie 1: je eet 6 dagen lang alleen maar fruit en dan alleen de volgende soorten: appels, zwarte bessen, sinaasappels, frambozen, tomaten, avocado’s, blueberries, papaja, aardbeien, witte druiven, bananen, grapefruit, watermeloen en ananas. En eet dan fruit wanneer je honger hebt en probeer zoveel mogelijk te variëren.

optie 2: een schoon dieet. Dit houdt in:

 • Eet 5 kleine maaltijden gedurende de dag.
 • Eet veel salades, soep, rauwe noten, zaden en fruit
 • Minimaliseer vlees zoveel mogelijk. eet liever vis of kip en vermijd rood vlees
 • kauw op iedere hap 25 keer
 • Gebruik geen magnetron
 • Eet je avondeten minimaal 1uur voordat je naar bed gaat
 • Probeer gezonde vetten te gebruiken zoals kokosolie, hennepzaadolie, olijfolie of lijnzaadolie
 • Gebruik geen dierlijke melk of kaas maar gebruik plantaardige melk zoals amandelmelk.
 • Vermijd Soja producten
 • Gebruik geen alcoholische dranken
 • Vermijd eten met de volgende ingrediënten: fructose maisstroop, suiker, dextrose, sorbitol, fructose, sucrose. Vervang door stevia, honing of kokosbloesemsuiker.
 • Vermijd tafelzout gebruik liever himalaya zout
 • Vermijd glutenhoudende producten zoals ontbijtgranen, tarwe, witte bloem, brood, pasta, couscous, tortilla’s, cake, crackers, koekjes, chips en gefrituurd eten.

Ik heb voor optie 2 gekozen. Optie 1 leek me wat heftig met 2 jonge kinderen. Hierbij geef ik namelijk ook niet het voorbeeld met avondeten etc. En ik dacht mocht het goed bevallen kan ik de kuur altijd nog een keer herhalen en optie proberen.

Hoe werkt het:

Iedere ochtend maak je 1 gallon (=3,785 L) gefilterd water met een mix van sap van 1/2 bragg_appelazijn946mlcitroen en 3el bragg appelazijn.

Op een lege maag drink je 2-3 grote glazen hiervan. Herhaal hierna de affirmatie (9x) : ik ben schoon en gezond.

Neem probiotica in voor het ontbijt, eet je ontbijt en drink na het ontbijt weer 2-3 grote glazen van het water of meer. Herhaal hierna de affirmatie (9x) : ik ben schoon en gezond.

Ochtendsnackmoment drink hierna weer 2- 3 grote glazen of meer en herhaal hierna de affirmatie (9x) : ik ben schoon en gezond.

Lunch drink na de lunch 2-3 grote glazen of meer en herhaal hierna de affirmatie (9x) : ik ben schoon en gezond.

Middagsnack. drink na je snack 2-3 grote glazen of meer en herhaal hierna de affirmatie (9x) : ik ben schoon en gezond.

Voor het slapen gaan:

Herhaal de affirmatie (9x) : ik ben schoon en gezond.

Neem 4 of meer capsules oxy-powder met 1 groot glas van je watermix.

(De watermix moet op zijn aan het einde van de dag).

Als je de volgende dag geen 3-5 stoelgangen hebt gehad verhoog je de volgende avond de dosering oxypowder met 2 capsules totdat je de 3-5 stoelgangen bereikt.

En zo ga je door t/m dag 6 :).

Het voelde voor mij heel goed dit te doen en zal deze kuur zeker gaan herhalen. Ook merkte ik dat ik grote bulten kreeg op mijn gezicht als ik niet genoeg van de mix had gedronken.

detox_oxypowder_bragg

This entry was posted in: foodtalk

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s