Tussendoor, vegan
Geef een reactie

Chocolade bonbons

Oeehhhh deze zijn zoooo lekker. Ik maak ze al heel lang maar steeds zijn ze op voordat ik foto’s kan maken. Binnenkort plaats ik de kerstman chocolade poppetjes :).

Lekker chocolade bon bons die iedereen kan maken! En je hebt niet eens zo gek veel ingredienten nodig. Ook nog eens gezoet met dadels!!! 🙂

IMG_0180.JPG

Ingrediënten:

– 300 gram dadels (medjool)

150 gram kokosolie

– 150 ml amandelmelk

– 60 gram rauwe cacao

– 1 tl vanillepoeder

Keukentools:

– Chocoladevormpje (zou je ook kunnen proberen met ijsklontvormpjes/brownievorm)

– Keukenmachine

Bereiding:

Voeg 150 gram (ontpitte) dadels en 50 gram kokosolie samen in de keukenmachine. Hak deze helemaal fijn tot een massa. Voeg eventueel indien nodig 1 a 2 theelepels water toe.

Vul de bodem van de vormpjes met deze massa.

Verwarm de kokosolie 100 gram au bain marie op laag vuur. Doe dan alle overige ingrediënten 150 gram (ontpitte) dadels, de cacao, vanillepoeder en amandelmelk in de keukenmachine en maal fijn tot een gladde massa.

20171225_122853Plaats dit mengsel op de eerste laag in de vorm maar laat nog een kleine ruimte over voor de bodem. Maak de chocolaatjes af met het eerste mengsel en plaats de vorm in de vriezer. Het duurt ongeveer 45 minuten voordat ze klaar zijn om geserveerd te worden.

Als je deze bonbon’s vooruit maakt kan je ze gewoon in de vriezer laten en 30-45 minuten voor het serveren uit de vriezer halen.

Tips om te variëren:

Plaats het eerste mengsel op bakpapier en maak deze helemaal plat. Zet deze 30-60min in de vriezer (afhankelijk van hoe hoog je vriezer staat) en haal het daarna er uit. Maak dan vierkantjes (als je een vierkante bonbon vorm hebt) van maak zo laagjes in de vorm. Dus een vierkantje van dit mengsel en wat vulling van het andere en zo door.

Een andere optie is om dit mengsel uit de vriezer alleen als bodem te gebruiken, het hier dus mee af te dekken. Mocht je geen chocoladevorm hebben maar een ijsklontvorm gebruiken kies dan wel voor een rubberen vorm het liefst grote blokken.

Hierbij een aantal producten op een rij die ik heb gebruikt voor het maken van dit recept. Klik op de afbeelding om te bestellen in de webshop.

cacaopoederdadels

Geniet er van!

This entry was posted in: Tussendoor, vegan

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s