glutenvrij, Kids, Tussendoor
Geef een reactie

Glutenvrije pepernoten (kruidnootjes)

Pepernoten, heerlijk iedere keer weer. Maar wat als je een glutenvrij dieet volgt en liever geen geraffineerde suikers wilt eten? Geen probleem dit recept biedt uitkomst. En ja het is makkelijker dan je denkt. En ja ze zijn ook vrij van zuivel!

Dit is een van mijn favoriete recepten en mijn kinderen vinden het ook heerlijk. En ja oké officieel heten ze kruidnootjes ;).

Wat heb je nodig:

Ingrediënten:

 • 100 gram rijstmeel
 • 100 gram boekweitmeel
 • 100 gram kokosolie
 • 125 gram kokosbloesemsuiker
 • 1 ei
 • 1 tl bakingsoda
 • 2 El speculaaskruiden
 • 1 tl vanillepoeder (geen vanillesuiker)

Keukenapparatuur:

 • Deegroller
 • kleine ronde vorm
 • oven

Bereiding:

Laat de kokosolie smelten in een steelpannetje op een laag vuur. Meng daarna (als het handwarm is) samen met alle andere ingrediënten. Goed kneden en maak hier een paar grote ballen val. Doe deze in een bak en laat even opstijven in de koelkast (ongeveer 1uur).

pepernoten_oven

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal het deeg uit de koelkast en doe wat boekweitmeel op je roller en aanrecht. Rol het deeg plat en steek kleine rondjes uit het deeg. Doe de rondjes op een vel bakpapier en ga zo door tot al het deeg op is.

Daarna zet je ze in de oven ongeveer 10-15 minuten.

Even af laten koelen en smullen maar! Geniet van de pepernoten 🙂

© gewoonlekkerpuur.nl – liefs Bianca

 

 

 

This entry was posted in: glutenvrij, Kids, Tussendoor

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s