Allergieën, glutenvrij, Kids, suikervrij, toetje, Tussendoor, vegan, zuivelvrij
Geef een reactie

Chocolade brownie met bietjes

Ook zo gek op chocolade? En wil je meer groenten eten zonder dat je het door hebt? Dan wordt dit misschien ook een van jou favorieten recepten om een lekkere brownie te maken. Een glutenvrije brownie zonder geraffineerde suikers. Ook perfect om je kinderen mee te verwennen en ze onopgemerkt op een verantwoorde manier toch nog wat extra groenten te geven. Jij blij, zij blij! 🙂

Als je kiest voor een zoetmiddel als dadelstroop is deze brownie ook nog eens veganistisch.

Wat heb je nodig:

 • 250 gram bietjes (gekookt)
 • 200 gram boekweitmeel
 • 50 gram pindakaas of andere notenpasta (zonder suiker)
 • 50 gram honing of dadelsiroop of rijststroop
 • 50 gram kokosolie
 • 50 gram hazelnoten (ongebrand ongezouten)
 • 6 El rauwe cacao
 • 8 sukkary dadels (ontpit)
 • 2 rijpe bananen
 • 2 tl baking soda

Optioneel:

 • Rauwe cacao nibs
 • Noten voor decoratie
 • Pure chocolade

Keukenapparatuur:

 • Blender
 • Keukenmachine om noten te malen
 • Ovenschaal/bakvorm
 • Bakpapier

 

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Maal de hazelnoten fijn in kleine stukjes in een daarvoor geschikte keukenmachine.
 3. Rasp de bietjes en meng die samen in de blender met de boekweitmeel, cacao en baking soda.
 4. Voeg daarna de bananen en dadels toe en meng tot er een egale massa ontstaat.
 5. Zet een klein pannetje op het vuur en doe hier het zoetmiddel naar wens in (bv dadelstroop), notenpasta en kokosolie. verwarm langzaam zodat je het kunt mengen en voeg daarna toe aan de rest en meng tot een geheel.
 6. Pak een spatel en meng de stukjes hazelnoten er door heen. Optioneel kun je er nog voor kiezen om stukjes rauwe cacao nibs of pure chocolade er door heen te doen zoals Belvas Beglian thins (gezoet met kokosbloesemsuiker). Of bekleed hem aan de bovenkant met noten naar smaak zoals pecannoten of walnoten.
 7. Pak een bakvorm bekleed hem met bakpapier en vul hem met het brownie deeg.
 8. Plaats in de oven en bak hem gaar in ongeveer 25 – 30 minuten.
 9. Let op de brownie moet niet helemaal door en door gaar zijn, dan is hij te droog hij mag best wat smeuïg zijn. Even af laten koelen en genieten maar!

prepare & eat your food with love – ©gewoonlekkerpuur.nl ©gewoonlekkerpuur.blog Bianca

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s