foodtalk, superfoods
Geef een reactie

How to survive the airco life?

Wow een hittegolf en hij duurde lang! Heb je er ook zo van genoten? Of kan je stiekem niet zo goed tegen de warmte en ben je blij als je in de airco aan het werk kan gaan? Dankzij de airco krijgt ons lichaam steeds een enorme klap als je bv de auto uitstapt, de supermarkt van uit een airco kantoor naar huis gaat.

Kortom je weerstand wordt behoorlijk op de proef gesteld. Wat kun je doen om deze klap zo min mogelijk te ervaren en om het airco hoestje of een verkoudheid te voorkomen?

 1. Als je dit onder controle hebt. Zorg dan dat de temperatuursverschillen tussen binnen en buiten niet te groot zijn. Bv. buiten 27 graden in de auto 24 graden. Op deze manier gaat je lichaam ook wennen aan warmere temperaturen zonder grote schommelingen en zul je minder hinder ervaren.
 2. Doe verschillende laagjes kleding aan als het bij jou op het werk veel kouder is. Dit zorgt ervoor dat je de constante lichaamstemperatuur icm omgevingstemperatuur toch enigszins kan waarborgen.
 3. Maak gebruik van een katoenen sjaaltje om je nek tegen keelpijn.
 4. Boost je weerstand met Nano zink. Zink is een van de belangrijkste spoorelementen
  THF-Neusspray_Zink-Zilver_15ML_NL

  Nano zink/zilver neusspray

  die ons lichaam nodig heeft voor onder andere onze weerstand, bij groeiperiode en (huid)herstel.

 5. Verkouden? gebruik Nano zink/zilver spray (KNO SPRAY). Helaas zijn niet alle airco’s even hygiënisch en zijn ze ook goed in het verspreiden van bacteriën.Neusverkoudheden ontstaan doordat het lichaam als reactie op een virus- of bacteriële infectie, een ontsteking aanmaakt waarbij het slijmvlies opzwelt. Dit geeft de “typische” verstopte neus en kan ook uitbreiden naar keel, oren en voorhoofd- en bijholten.
  Veel mensen gebruiken dan een neusspray op basis van Xylometazoline. Dit werkt snel doordat het de bloedvaten vernauwt in het neusslijmvlies waardoor er meer ruimte komt om adem te halen. Echter, het geneest de verkoudheid niet. Pas als de virussen en bacteriën door het immuunsysteem zijn opgeruimd zal de ontsteking stoppen en de zwelling verdwijnen. Wanneer het immuunsysteem niet sterk genoeg is, zal de verkoudheid aanhouden, waardoor mensen de spray op basis van Xylometazoline langer blijven gebruiken dan de toegestane 5 tot 7 dagen. Bij langer gebruik raken de bloedvaten echter gewend aan Xylometazoline en wanneer dan gestaakt wordt met toediening, verwijden de bloedvaten extra waardoor het slijmvlies weer opzwelt. Er wordt opnieuw naar de spray gegrepen. Als gevolg treedt er door langdurig gebruik vaak schade op aan het neusslijmvlies en het epitheel kan zelfs volledig verdwijnen wat een chronische ontsteking kan opleveren met een “verslaving” aan neusspray met Xylometazoline als gevolg.
  Een neusspray op basis van zilver en zink kan de oplossing bieden. Zilver en zink vernauwen niet de vaten maar bestrijden de oorzaak van de zwelling en dragen bij aan herstel van cellen en weefsels. Zilver heeft een antibacteriële en ontsmettende werking. Virussen gebruiken bacteriën als gastheer en kunnen zonder deze niet overleven. Zink draagt bij aan cel vernieuwing en de normale weerstand tegen stress.
 6. Keelpijn? Neem een shot nano zink om je weerstand een boost te geven. Zink is 1 van de allerbelangrijkste spoorelementen die ons lichaam nodig heeft en speelt een belangrijke rol voor o.a. onze weerstand. Ongeveer 30% van de Nederlandse bevolking heeft een tekort aan zink. Het zink in dierlijke producten wordt veel beter opgenomen dan zink uit plantaardige bronnen. Een zeer rijke dierlijke bron is oesters en in mindere mate vlees. Ook komt het veel voor in zaden en noten, vooral in pompoenpitten.
  Krijg
 7. Vieze airco? Denk jij echt dat de airco bij jou in het (vakantie)huis, op het werk of waar dan ook gewoon heel ranzig is en vol met bacteriën? Dan kun je er voor kiezen om met zilver spray wat rond te spuiten. Deze zal de lucht ontsmetten.

  15 ml silver

  Nano zilver spray

 8. Bijna voorhoofdsholteontsteking? Gebruik dan zeker de neusspray zink/zilver spray icm gewone nano zink en nano zilver. Nano zilver als natuurlijk antibioticum en nano zink ter ondersteuning van de weerstand.
 9. Last but not least. Misschien heb je wel zo veel getranspireerd de afgelopen tijd en heb je een algeheel te kort aan mineralen ontwikkeld. Kinderen, zwangere vrouwen en ouderen zijn extra kwetsbaar.
  Wat zijn de signalen waar je op kunt letten?
  • Een gevoel van slapte;
  • Hoofdpijn krijgen gedurende de dag;
  • Een wazig gevoel in je hoofd;
  • Het overslaan van je hartspier.
  Maar ook als je je hier niet in herkent, verlies je tijdens dit weer veel meer mineralen dan normaal gesproken.
  Je zweet veel meer en dan verlies je niet alleen vocht maar ook bepaalde mineralen, de elektrolyten genaamd. Calcium, magnesium, natrium en kalium zijn de elektrolyten en daarnaast verliezen we ook bepaalde spoorelementen, waaronder zink, koper en chroom, zij het in mindere mate.
  Vooral van calcium en natrium zijn we vrij snel door onze voorraad heen bij flink zweten, al na ongeveer 5 liter. Maar het verlies begint al bij de eerste zweetdruppels.
  Okinawa mineralen. bestaan uit calcium en magnesium in substantiële hoeveelheden en uit 76 spoorelementen. De poedervorm zorgt voor een extreem hoge opneembaarheid.
  En dat is wel zo fijn met de extreme temperaturen, want er is geen enkel mineralencomplex die dit evenaart.

okinawazomer

Veel succes! En vergeet niet te genieten 😉

pssst t/m 16 september 2018 10% korting op alle magnesiumproducten dus ook op okinawa. http://www.gewoonlekkerpuur.nl

Bij twijfel of langdurige en aanhoudende klachten vraag altijd hulp aan een arts. Voor vragen over het gebruik van de nano mineralen kunt u bellen of mailen. info@gewoonlekkerpuur.nl of 06 – 57015746

 

This entry was posted in: foodtalk, superfoods

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s