Allergieën, Kids, Verzorging
Geef een reactie

HELP! mijn kind heeft waterpokken!

Ja het hoort er nu eenmaal bij één keer zijn ze de klos en dan krijgen jouw kinderen of jijzelf waterpokken. Die kleintjes kunnen er behoorlijke veel last van hebben. Wat kun je zelf allemaal doen om ze op een natuurlijke manier te helpen? Hierbij deel ik mijn ervaring.

1. Iedere dag en avond schone kleding en liefst lange mouw ivm nattigheid dat de jeuk meer op gang brengt en ook besmetting naar anderen plaatsen. Belangrijk is dat je er voor zorgt dat de kleding los om de huid zit. Je wilt voorkomen dat het gaat broeien.

2. Iedere dag een badje met Epsom zout tot de waterpokken weg zijn. 

Epsom zout is geen echt zout maar een mineraal verbinding. Epsom zout bevat sulfaat en magnesium. Beide zijn zeer goed inzetbaar bij waterpokken jeuk. Het is namelijk rustgevend en geeft verlichting van ontsteking en pijn.Originalsuperfoods_epsomzout_1kg

Hoe werkt het:

Vul het bad met warm water en voeg 2 cups epsom zout toe. Even goed oplossen in het water en week hier minimaal 15 minuten in of langer. Na het bad de huid droog deppen.

3. Gebruik Nano zilver spray op de huid

Nano zilver (spray) doodt meer dan 650 pathogenen zoals bacteriën, virussen en schimmels. Zeker op de open gesprongen wratjes sprayen. Herhalen tot de wratjes weg zijn. Eventueel aanvullen door middel van innemen van nano zilver. Door ook van binnenuit te werk te gaan kan nano zilver de ontsteking van binnenuit ook aanpakken en ben je er waarschijnlijk ook eerder van af.

15 ml silver

Nano zilver spray

Wat is nano zilver?

Nano zilver is een oplossing van bijzonder kleine zilverdeeltjes die in zuiver water zweven. Ieder zilverdeeltje heeft een positieve elektrische lading die wordt aangetrokken tot virussen, schimmels, bacteriën en andere eencellige ziekte veroorzakende organismen die een negatieve elektrische lading hebben. Op deze manier maakt Nano zilver de schadelijke organismen onschadelijk.

4. Aanvullen met extra vitamine C

Hiervoor gebruik ik altijd de sterkste vorm van vitamine C namelijke camu camu poeder. Heel gemakkelijk in gebruik en naar eigen wens te doseren dankzij de poedervorm. Dus roer deze bv door de yoghurt of smoothie.

De camucamu-bes groeit aan struiken in de regenwouden van Peru en Brazilië. De vruchten lijken op grote lilakleurige druiven en hebben geel vruchtvlees. Camucamu-bessen zijn van nature erg zuur en worden als vrucht eigenlijk niet gegeten. Maar deze nieuwkomer bij de superfoods is aan een ware opmars bezig. Van alle vruchten is deze bes namelijk het rijkst aan vitamine C!
In vergelijking met de sinaasappel bevat de camucamu-vrucht 30 keer zoveel vitamine C.

 

 

Ik hoop van harte dat deze tips jou ook mogen helpen! succes.

gezonde groet, Bianca gewoonlekkerpuur.nl & gewoonlekkerpuur.blog

 

This entry was posted in: Allergieën, Kids, Verzorging

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s