Verzorging
Geef een reactie

Halotherapie – even op adem komen

Sinds kort zit er bij mij om de hoek een nieuwe praktijk; Saltium; Halotherapie. Dit zijn zoutkamers waar je even op adem kunt komen. Letterlijk op adem komen met schone zoute lucht. Ik ben nieuwsgierig naar het effect hiervan op mijn lichaam. Zou het zo zijn dat mijn lichaam meer uitdaging heeft om gezond te blijven nu in niet meer aan de kust woon maar in de stad?

Afgelopen woensdag was het tijd om dit eens te proberen. Ik bel aan en Irina (eigenaresse) opent de deur. Wow wat een hartelijk ontvangst en wat een leuke stralende vrouw die van haar passie haar werk heeft gemaakt; mensen helpen om weer te kunnen ademen en gezonder te worden.

 

Zij leidt mij trots rond en laat mij de ruimtes zien. Zo zijn er privé kamers waar alles op jou kan worden afgestemd en is er een groepskamer waar je gezamenlijk in gaat. Al snel merk ik dat mijn lichaam reageert op het zout. Ademen lijkt makkelijker te gaan en het geeft me een schoner gevoel. Even later komen ook de andere deelnemers binnen. Ik ga namelijk 45 minuten in een zoutkamer met anderen (dames in dit geval).

 

Voor we naar binnen gaan zet ik een haarnetje op mijn hoofd doe mijn schoenen uit en slofjes aan (alsof ik in het zwembad ben). De zoutkamers zijn lastig schoon te maken daarom is het belangrijk om hier zo hygiënisch mogelijk mee om te gaan. Ik ben erg benieuwd hoe ik dit ga ervaren. Ik heb wel vaker in een zoutkamer gezeten in de sauna in spa zuiver hebben ze namelijk ook een zout kamer. Maar dit lijkt toch echt anders.

Het gevoel dat ik gelijk krijg bij binnenkomst en ook de ruimtes zelf zijn anders. Om even een vergelijking te maken: Bij spa zuiver zit je op verwarmde tegels en word er af en toe zout in de kamer gesprayd. Hier is alles in de kamer van zout; de vloer, de wanden, plafonds.

Ik ga de kamer in er staat een rustig gevend muziekje aan en mooie zachte verlichting zodat je gemakkelijk kan ontspannen. Ik ga liggen op de stoel en sluit mijn ogen. Al heel snel voel ik mijn lichaam zwaar worden en ontspannen lekker zakken naar beneden. Na ongeveer 10 minuten voel ik dat alles weer gaat stromen in mijn lichaam, wow wat bijzonder! Ook mijn huid voel ik licht tintelen (ondanks dat ik hier met mijn kleren aan in zit). Als ik met mijn tong langs mijn bovenlip ga proef ik wat ook zout, wat grappig.

En zo dommel ik af en toe in slaap en lekker niets doen totdat de deur open gaat en de 45 minuten weer om zijn, wat gaat dat snel! En wat was het een feest, waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

20171018_114105

Nadat ik langzaam weer ben ontwaakt voel ik me schoon, fit en fris. Na de sessie drink ik samen met de andere dames nog een kopje thee en kletsen we nog wat. Ik ben benieuwd of dit voor hen ook de eerste keer was? Zeker niet zij komen regelmatig. Beide hebben COPD (longziekte door roken). Sinds zij minimaal 1 keer per week naar het Saltium gaan stabiliseert hun ziekte, hoe bijzonder is dat! Ik hoor ook dat het andere mensen goed helpt bij Astma, hooikoorts, eczeem, psoriasis en bronchitis.

20171018_114226

Ik had absoluut verwacht dat ik verschil zou merken maar zo snel en zoveel tegelijk niet. ik spoel namelijk ook iedere dag mijn neus met de Rhino Horn.

Daar meer voel ik me fitter en helderder maar dit effect van het saltium is niet vergelijkbaar met een rhino horn.

Wil jij het ook een keer proberen? Neem dan een kijkje op de websit van Saltium in Amstelveen. http://www.saltium.nl/

 

©vanuit liefde voor een stralend en gezond lichaam – Bianca- http://www.gewoonlekkerpuur.nl
This entry was posted in: Verzorging

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s