foodtalk
Comment 1

Vaak verkouden? En verslaafd aan neusspray?

De R zit weer in de maand en de temperatuur wisselt behoorlijk. Misschien ben je af en toe al aan het snotteren, heel vervelend maar wat kan je er aan doen?

Neusverkoudheden ontstaan doordat het lichaam als reactie op een virus- of bacteriële infectie, een ontsteking aanmaakt waarbij het slijmvlies opzwelt. Dit geeft de “typische” verstopte neus en kan ook uitbreiden naar keel, oren en voorhoofd- en bijholten.
Veel mensen gebruiken dan een neusspray op basis van Xylometazoline. Dit werkt snel doordat het de bloedvaten vernauwt in het neusslijmvlies waardoor er meer ruimte komt om adem te halen. Echter, het geneest de verkoudheid niet. Pas als de virussen en bacteriën door het immuunsysteem zijn opgeruimd zal de ontsteking stoppen en de zwelling verdwijnen. Wanneer het immuunsysteem niet sterk genoeg is, zal de verkoudheid aanhouden, waardoor mensen de spray op basis van Xylometazoline langer blijven gebruiken dan de toegestane 5 tot 7 dagen. Bij langer gebruik raken de bloedvaten echter gewend aan Xylometazoline en wanneer dan gestaakt wordt met toediening, verwijden de bloedvaten extra waardoor het slijmvlies weer opzwelt. Er wordt opnieuw naar de spray gegrepen. Als gevolg treedt er door langdurig gebruik vaak schade op aan het neusslijmvlies en het epitheel kan zelfs volledig verdwijnen wat een chronische ontsteking kan opleveren met een “verslaving” aan neusspray met Xylometazoline als gevolg.

Een neusspray op basis van zilver en zink kan de oplossing bieden. Zilver en zink vernauwen niet de vaten maar bestrijden de oorzaak van de zwelling en dragen bij aan herstel van cellen en weefsels. Zilver heeft een antibacteriële en ontsmettende werking. Virussen gebruiken bacteriën als gastheer en kunnen zonder deze niet overleven. Zink draagt bij aan cel vernieuwing en de normale weerstand tegen stress. Een chronische aandoening is voor het lichaam ook een stresssituatie.
Naast de zink/zilver neusspray is er ook een zilverspray voor de ontsmettende werking bij wondjes en huidaandoeningen als acne, huid- of luieruitslag, jeuk en zwellingen, irritatie, okselgeur en kalknagels. Ook is het vanwege zijn antibacteriële werking te gebruiken als desinfectiemiddel voor bijvoorbeeld handen, toiletbril, telefoon, snijplank, etc.
100% natuurlijk product, vrij van toevoegingen.

Wil jij ook een zink/zilver neusspray proberen? Dat kan bezoek de webshop:

http://www.gewoonlekkerpuur.nl

 

 

 

 

This entry was posted in: foodtalk

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

1 reactie

  1. Pingback: 1 + 1 = 3 zink+zilver = krachtpatser | Gewoon Lekker Puur - By Bianca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s