foodtalk
Geef een reactie

Zeg maar dag tegen Hooikoorts

In februari dit jaar kreeg ik een klant die graag van zijn hooikoorts af wilde. Wow wat leuk dat hij bij mij komt! Hij was het zat om steeds binnen te zitten met lekker weer, een vol hoofd met snot te hebben, continue te moeten niezen, steeds andere pillen proberen van de huisarts, geïrriteerde ogen te hebben en een algeheel gevoel van vermoeidheid te hebben. En ja dat begrijp ik het heel goed want dat klinkt zeker niet fijn.

Hoe hebben we dit aangepakt? Wij zijn begonnen met het doorspreken van zijn voedingsschema en levensstijl. Na de intake werd mij heel veel duidelijk. Bij hoorkoorts en andere allergieën speelt vaak het immuunsysteem een belangrijke rol. Je lichaam maakt dan (onnodig) histamine aan, waardoor je lichaam gaat reageren op stoffen die zeker geen bedreiging zijn. Dit zorgt vaak voor de allergische reactie en dus hooikoorts zolang er bepaalde pollen in de lucht zijn.

In veel levelensmiddelen die je kant en klaar kunt kopen zit histamine. Dus het kan al heel veel schelen als je deze producten weg laat uit je dagelijkse dieet.

Daarnaast zijn we begonnen met een milde detox kuur op maat uiteraard. Een immuunsysteem dat goed moet functioneren moet eerst gereinigd worden. Dit Nano_zilver 1L.jpghebben we onder andere met Nano zilver gedaan. Als je een detox doet met zilver is het belangrijk voldoende water te drinken zodat de afvalstoffen zoveel mogelijk door het lichaam via de urine worden uitgescheiden. Daarnaast dien je het zilver ook op nuchtere maag te nemen. Meestal max 30 -60 ml per dag. Zo’n detox afhankelijk van wat jouw lichaam aan kan, duurt ongeveer 4-5 weken. Hiermee verwijder je al een heel groot deel van alle slechte bacteriën, schimmels, virussen en andere pathogenen. Door het verwijderen van deze ‘troep’ ontlast en versterk je je afweer/immuunsysteem al voor een heel groot gedeelte. Dus vaak is na deze fase al een verbetering voelbaar. Dit kan zich op verschillende manieren uiten: meer energie, minder vaak ziek, betere ontlasting/vertering etc.

Na de detoxfase zijn we aan de slag gegaan met het verder versterken van de darmen en het immuunsysteem. Dit omvat het grootste en belangrijkste gedeelte van de gehele behandeling. Deze fase neemt ook het meeste tijd in beslag. De darmen moeten immers verder aan sterken en het darmflora moet zich opnieuw gaan ontwikkelen en herstellen.

Uit deze fase wil ik in het bijzonder benadrukken dat voor het ondersteunen van het immuunsysteem veel mensen gebaat zijn bij suppletie van zink. Zink is namelijk een van de belangrijkste sporenelementen die ons lichaam nodig heeft. Spoorelementen zijn mineralen waarvan je lichaam maar een klein beetje nodig heeft.

Er wordt steeds meer ontdekt over zink. Een van de vele functies van zink is dat het een krachtige antioxidanten werking heeft, bijdraagt aan de vorming van DNA en dat het oZinc Copper 1 Ltr DUok kan helpen om koolhydraten en vetten in het lichaam te verwerken.

Vaak hebben mensen met een verzwakt immuunsysteem een zink-tekort. Dus wanneer er een virus heerst is het zeker belangrijk voldoende zink tot je te nemen.  Andere eigenschappen van zink zijn: verbeteren van voortplantingsorganen, vruchtbaarheid, libido, sperma, lever, zwangerschap, nagels en prostaat.

Dan denk je vast; ik krijg toch ook zink binnen uit voeding? Ja dat klopt maar er zijn maar weinig levensmiddelen die veel zink bevatten voorbeelden zijn: oesters, pompoenpitten en sesamzaad. Ook is de behoefte aan zink groter in tijden van stress. Aangezien we in een gehaaste maatschappij leven hebben veel mensen een tekort aan zink.

Het resultaat

Na 2/3 maanden het programma gevolgd te hebben, suppletie voedingsrichtlijnen (nee geen streng dieet met schema’s!). Zijn er veel dingen positief veranderd in zijn leven. Op dit moment is het hooikoorts seizoen in volle gang en heeft hij voor het eerst GEEN last. Wow wat fijn om iemand zo te kunnen helpen. Daarnaast zijn er ook andere gezondheidsverbeteringen die plaats hebben gevonden; verbetering van de ontlasting en stoelgang, zijn haar is dikker/voller geworden en groeit sneller, meer kleur in zijn gezicht (gezonde kleur) en hij voelt zich fitter. Wat ontzettend fijn dat we dit resultaat samen konden bereiken! Wil jij dat ook? Twijfel niet en neem contact met mij op, ik gun iedereen een leven ZONDER hooikoorts.

© gezonde groet, Bianca – gewoonlekkerpuur.nl & gewoonlekkerpuur.blog

 

 

This entry was posted in: foodtalk

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s