foodtalk
Comments 5

Eet jij al plankton?

Plankton? Dat is toch voor vissen? Ja dat klopt! Vissen eten het en mede dankzij het eten van plankton zijn vissen rijk aan omega 3 en 6 vetzuren. Dit grote voordeel maakt het ook zeer geschikt voor de mens. Het grote voordeel is dan dat je mits je goede kwaliteit plankton hebt, alleen van de productvoordelen kunt genieten zonder visconsumptie. Dus een supplement rijk aan omega 3 en 6 vetzuren zonder lood en kwik (die zich wel in vis bevinden) en 100% plantaardig.

WAT IS HET?
Marine phytoplankton is een eencellige alg, net zoals het veel
bekendere chlorella en spirulina. Waar chlorella en spirulina
zoetwateralgen zijn, is marine phytoplankton een zoutwater alg. David
Wolfe, koning van de superfoods in Amerika zegt over marine
phytoplankton:

“Marine phytoplankton beslaat wereldwijd maar liefst een kwart van
alle vegetatie (zowel op het land als in de zee). Volgens de NASA
verschaft marine phytoplankton 90% van de zuurstof die wij inademen.
Dat betekent dus dat marine phytoplankton meer zuurstof produceert dan
alle bossen van de aarde gezamenlijk. Uit wetenschappelijk onderzoek
blijkt dat marine phytoplankton de belangrijkste voeding van de aarde
is, niet alleen vanwege de hoge voedingswaarde maar ook vanwege het
feit dat al het leven op de aarde ervan kan leven: marine
phytoplankton is de basis voor de gehele voedselketen.”

Ook is uit onderzoek gebleken dat Marine Phytoplankton alle voedingsstoffen bevat die nodig zijn voor de vorming van het onderhoud van nieuwe cellen. Een gediplomeerd arts in complementaire geneeskunde: Dr. Hugo Rodier schrijft het volgende hierover:

‘Het probleem is dat we ze allemaal tegelijk nodig hebben (voedingsstoffen), willen we dat alles werkt. Een van die zeldzame producten die bijna alles bevatten wat je nodig hebt om te leven is plankton. Het bevat namelijk alle 9 aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken. Daarnaast bevat het ook essentiële vetzuren (omega-3 en omega-6). Ook vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D en belangrijke spoorelementen zitten allemaal in marine phytoplankton.

Dus ben jij vegetarisch? of Veganistisch? Dan is dat voor jou waarschijnlijk ook een uitkomst!

Misschien weet je vast dat DHA alleen voldoende voorkomt in vette vis. Maar betekend dit dan dat je als vegetariër toch vette vis moet gaan eten of visoliecapsules moet gaan slikken? Nee dat hoeft zeker niet. Je hebt DHA uit omega – 3 – vetzuur absoluut nodig.

Marine Phytoplankton bevat alle essentiële vetzuren (omega-3 en omega-6) en is zelfs de beste plantaardige bron van lange-keten omega-3 vetzuren (DHA en EPA) ter wereld. Maar waarom is EPA essentieel?

Het is een van de 4 belangrijkste lange keten vetzuren, samen met ARA, ALA en DHA. Zo tonen studies aan dat de voordelen van EPA op ons lichaam zijn:

 • Het verbeteren van het zicht;
 • Bieden cardiovasculaire ondersteuning (hartgezondheid);
 • Neurologische verbeteringen (positieve houding)
 • Brein (neuron elasticity)

Tijd voor nog wat toelichting en een korte vergelijking van omega 3 vetzuren uit vis vs. Marine phytoplankton 200-serie.

De biologische beschikbaarheid van omega 3 is de mate warin het omega-3 vetzuur in het lichaam geabsorbeerd wordt en ter beschikking wordt gesteld op de plaats van de fysiologische activiteit.

Visolie bevat omega-3 vetzuren voornamelijk in de triglyceride (neutrale) lipide vorm. Triglyceriden zijn onoplosbaar in water; Daarom vereist hun vertering door enzymen en de daaropvolgende absorptie in de dunne darm emulgering door galzouten via de vorming van micellen.

Aan de andere kant bevat Evolved Health’s 200-serie Marine Phytoplankton, zoals krillolie, uiteraard een hoge concentratie van omega-3 vetzuren gebonden aan polaire lipiden (een combinatie van fosfolipiden en glycolipiden). Polar-lipiden gaan door middel van een eenvoudiger verteringsproces in de dunne darm vóór opname, en zijn niet afhankelijk van gal voor spijsvertering. Dietary polar-lipid dragers zijn bekend om het efficiënte transport van Omega-3 vetzuren door het lichaam en de daaropvolgende integratie in celmembranen in de aangewezen organen te bevorderen, die hoge biologische beschikbaarheid verschaffen.

Onderzoek wijst erop dat polaire lipide Omega-3 vetzuren meer biologische beschikbaarheid hebben voor celgroei en functioneren, in vergelijking met Omega-3 triglyceriden / neutrale lipiden. Bovendien verhoogt het gebruik van Omega-3 in sommige weefsels bij levering in de vorm van omega-3 polarlipiden.

Marine Phytoplankton (Evolved Health’s 200-serie ) is een unieke algen stam die een hoger percentage polaire lipiden, in tegenstelling tot andere lipid klassen heeft. Dit biedt optimale biologische beschikbaarheid, dan zijn meeste andere stammen van Marine Phytoplankton aangeboden voor menselijke voeding vandaag de dag.

Daarnaast presenteert Evolved Health’s 200-serie Marine Phytoplankton ook een effectief vegetarisch alternatief voor krillolie.

Ervaringen met Marine Phytoplakton 200 series van Evolved health:

 • Mooiere huid gekregen na het slikken van Marine Phytoplankton, mede dankzij de licht ontgiftende werking – Mark
 • Onder andere door het slikken van Marine Phytoplankton heb ik geen last meer van hooikoorts. Dit product heeft mijn immuunsysteem zo’n boost gegeven. Daarnaast

 

De voordelen van Marine Phytoplankton 200 series van Evolved health:

 • Meer dan 60% eiwitten.
 • Betere lichaamsabsorptie EPA door het hoge EPA aandel in fosforlipformaat
 • Zachte celwand – gemakkelijk door de maag op te nemen waardoor opname van voedingsstoffen gemakkelijk zal plaatsvinden door hele lichaam.
 • Hoog aandeel in magnesium.Marine_phytoplankton_label_caps
 • Vhlorofyl.
 • Vitamines A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, foliumzuur, C, D en E.
 • Mineralen.
 • Sporenelementen.
 • Polysacchariden.
 • Nucleotiden.
 • Alle 9 aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken.
 • Alle essentiële vetzuren (omega-3 en omega-6) en is zelfs de beste plantaardige bron van lange-keten omega-3 vetzuren (DHA en EPA) ter wereld.
 • DNA en RNA

 

Gezondheidsvoordelen door consumptie Marine Phytoplankton

 • Verbetering van het immuunsysteem: antivirale en antischimmel en antibacteriële consumptie is aangetoond als gevolg van consumptie van Marine phytoplankton.
 • Meer energie: Marine phytoplankton bevat de energievormen die het lichaam nodig heeft genaamd; nucleotiden (ATP, GTP, etc)
 • Vermindering van pijn en kwalen: Ontstekingsremmend effect vanwege zijn gehalte aan nucleotiden en het effect dat het heeft op verhoging van de energie van de cellen en het immuunsysteem. Dit zonder stimulerende stoffen. Het kan infecties die ontstekingen veroorzaken terugdringen.
 • Snellere en veiligere ontgifting:  Dankzij het hoge gehalte aan alkalische mineralen en energie van oceaanplankton maakt dit het ideale middel voor ontgifting. Je kunt het dagelijks nemen tijdens een reinigingskuur of ontgiftingskuur. Het vergemakkelijkt het ontgiften.
 • Gewichtsverlies: Het helpt je overtollig gewicht en vet moeiloos te verliezen. Dit komt doordat je tientallen bekende en (enkele onbekende) mineralen en vitamines binnen krijgt.
 • Verbetering van het geheugen: Het geheugen en jouw mentale kracht kunnen mogelijk verbeteren. Het bevat de allerkleinst nanodeeltjes van micro-algen en diversen voedingsstoffen. Deze maken het mogelijk dat de fosforlipiden en omega-3 vetzuren, die de bloedhersenbarrière kunnen doorbereken het besturende hormoonklier  diep binnen de hersenen voeden en ook de neurotransmitter productie en mentale helderheid worden gestimuleerd.
 • Een krachtiger sportiever gevoel:  Het chlorofylgehalte van phytoplankton zorgt voor een verhoogde toevoer van zuurstof.
 • Een stabielere bloedsuikerspiegel: Dankzij de aanvulling van de broodnodige mineralen zal je bloedsuikerspiegel stabieler worden.
 • Minder trek in ongezond eten: door ieder lichaamsorgaan opnieuw te voorzien van mineralen zul je geleidelijk aan minder gaan snakken naar ongezond, bewerkt en mineraalarm voedsel.
 • Verbeterd concentratievermogen: Door het verhoogde gehalte aan voedingsstoffen voor de hersenen zal je concentratievermogen verbeteren. Hierdoor krijg je meer gedaan in minder tijd.
 • Andere algehele voordelen die veel ervaren worden zijn: Betere seks, sneller herstel, herstel van zenuwstelsel, ontspanning en welzijn, betere slaap, meer energie aan het begin van de dag, verbeterde spijsvertering en doorbloeding, verbeterd gezichtsvermogen, een jonger gevoel. 

Daarnaast zijn er ook ervaringen dat het gebruik van Marine phytoplankton hulp biedt bij verbetering van de volgende aandoeningen:

 • Reumatoïde artritis
 • Diabetes type 2
 • Auto-immuunaandoeningen als lupus
 • Eczeem en huidaandoeningen
 • Alzheimer en dementie
 • Chronisch vermoeidheidssyndroom
 • Ziekte van Parkinson
 • Depressie, gedragsstoornissen en stemmingswisselingen
 • Oogziekten
 • Onvruchtbaarheid, problemen met voortplanting
 • Infecties en verkoudheid
 • Astma en ademhalingsproblemen
 • Nier- en blaasaandoeningen
 • Osteoporose en botaandoeningen
 • Chronische pijn en gewrichtspijn

 

Over het productieproces

Om de oceaan zoveel mogelijk in takt te houden en daarnaast ook een zo zuiver mogelijk product te krijgen wordt de Marine phytoplankton die ik verkoop: http://www.gewoonlekkerpuur.nl gekweekt. Deze wordt gekweekt in glazen
buizen in een afgesloten systeem. Dankzij de glazen buizen kan er
natuurlijk dachlicht bijkomen. Ook is de fabriek een soort
‘demeterfabriek’. Zo stoten zij zo goed als geen afval uit en is de
productie o.b.v. zonnen energie.

 

Hoe gebruik je Marine Phytoplankton 200 series?

De Marine phytoplankton 200 – series worden geleverd in zakjes met 30 capsules. Om optimaal van alle productvoordelen te kunnen genieten gebruik je 2 capsules per dag. Dit is uiteraard per persoon wisselend. Voor de afwisseling kun je een tablet open maken en deze mengen door je smoothie. marinephytoplankton.png

Ik hoop jou hiermee ruim geïnformeerd te hebben over dit prachtige product. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben hoor ik het graag.

Bianca – Gewoonlekkerpuur.nl & gewoonlekkerpuur.blog
This entry was posted in: foodtalk

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

5 Comments

  • Dankewel Annerie. Externe bronnen die ik heb gebruikt heb ik vermeld (David Wolfe). Een van zijn boeken waar hij veel verteld over Marine Phytoplankton is Superfoods misschien is dat iets voor jou? Overige onderzoeken en informatie zijn afkomstig van de producent van de producten van het product waar ik 100% achter sta. Als je product inhoudelijke vragen hebt kan je die ook aan mij stellen.
   Heel belangrijk is dat mocht je besluiten die product te vergelijk er is zoveel verschil in kwaliteit. Zorg in ieder geval voor een product niet afkomstig uit China (niet heel betrouwbaar) en kijk naar de waardes op het etiket en het aanbevolen aantal tabletten per dag.
   Soms is het product heel goedkoop en moet je bv. 4-6 tabletten innemen per dag.
   Veel succes!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s