toetje, Tussendoor, vegan, zuivelvrij
Geef een reactie

Verse fruit taartjes gemaakt van slechts 5 ingrediënten

Deze taartjes zijn een feestje! En super makkelijk te maken. Daarnaast zijn ze gemaakt van fruit en kokos! Niets meer niets minder. Dit betekend dus dat ze vrij zijn van geraffineerde suikers, gluten, zuivel en dierlijke producten. Ook zijn ze snel te maken en heb je slechts 5 ingrediënten nodig!

Wat heb je nodig voor het maken van deze lekkere fruittaartjes:

  • Kokoswraps
  • Vers fruit: frambozen, bosbessen, aardbeien en bramen
  • Blikje kokosmelk

Keukenbenodigdheden:

  • Oven
  • Handmixer
  • muffinbak vorm
  • Aluminium folie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal een wrap uit de verpakking en snijd/knip deze in vieren. Doe dit voor de hoeveelheid die je wilt maken. Uit iedere wrap haal je dus 4 cupjes. Plaats ieder stukje in een muffin vormpje en druk deze aan zodat ze mooi in de vorm blijven. Vorm dan een bal van aluminiumfolie en plaats deze in het midden van de muffinvormpjes zodat de kokoswrap op zijn plaats blijft.

Bak de vormpjes vervolgens af in de oven in 7 a 8 minuten. Laat ze daarna goed afkoelen. Tijdens het afkoelen worden ze namelijk lekker knapperig.

Maak vervolgens de kokosroom van een blikje kokosmelk. Zet de kokosmelk minimaal 24uur van te voren op zijn kop in de koelkast. Haal deze uit de koelkast en gebruik alleen het harde (dus niet het water). Dit water kun je eventueel gebruiken door een smoothie kokosslagroomof een ander recept. Doe de stevige kokosmassa uit het blik in een kom en klop de slagroom stijf (ongeveer 3/4 minuten) Geef niet op! Deze kun je eventueel nog extra laten opstijven in de koelkast. Proef zelf even of je tevreden bent over de smaak anders zou je hem eventueel nog kunnen zoeten met kokosbloesemsuiker of honing of verder op smaak brengen met vanillepoeder dit is heel persoonlijk.

Was het fruit en snijdt indien nodig de aardbeien.

Nu gaat het leuke werk beginnen. Je kunt er voor kiezen om de taartjes op te bouwen uit lagen dus een laagje kokosslagroom en een laagje fruit of je kunt het bakje vullen met fruit en afmaken met een laagje kokosslagroom. Maak er een feestje van!

Eet smakelijk!

Om het feestje nog wat leuker te maken kun je nu jouw kokoswraps bestellen met 10% korting. Maak hiervoor gebruik van de code: kokoswrap tijdens het bestelproces op onze webshop: www.gewoonlekkerpuurshop.nl 

© Prepare & eat your food with love – Bianca, gewoonlekkerpuur.nl 
This entry was posted in: toetje, Tussendoor, vegan, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s