diner, glutenvrij, lunch, Maaltijd
Geef een reactie

Tortilla

Recept voor ongeveer 4 personen: Glutenvrij – lactosevrij – vegetarisch – lunch/snack/diner

IMG_20150720_120735GLP

Ingrediënten:

 • 200 gram aardappelen geschild en in blokjes gesneden
 • 1 paprika in blokjes gesneden
 • 1 courgette in kleine blokjes gesneden
 • 1 ui fijn gesneden
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl chilipoeder
 • 1 tl paprika poeder
 • Verse peterselie fijn gesneden (hoeveelheid naar eigen smaak)
 • 4 eieren
 • 2el (soya) melk
 • olijfolie

Speciale keukentools:

 • Oven met grillfunctie
 • Wok/grote bakpan
 • Ovenschaal groot en vierkant

Bereiding:

 1. Kook de aardappelen beetgaar, dit duurt ongeveer 10 minuten en giet deze daarna af.
 2. Zet alvast de grilfunctie aan van de oven bij mij staat die standaard op 230 C, dit laat ik zo staan voor dit recept.
 3. Zet de wok op hoog vuur en voeg olijfolie toe. Als de wok warm is voeg dan de ui en knoflook toe even aanfruiten en daarna mogen de paprika stukjes en courgette blokjes er bij. Net zo lang bakken tot het beetgaar is ongeveer 5 minuten. Als je meer van doorbakken en gaar houdt laat de wok dan wat langer op het vuur staan.
 4. Voeg ook de aardappelblokjes toe en breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout.
 5. Klop de 4 eieren samen met de (soya) melk tot een geheel en doe de peterselie er door heen.
 6. Als jouw ovenschaal geen anti-aanbakfunctie heeft even invetten met een klein beetje olijfolie(spray) of bakpapier. Let op als je bakpapier gebruikt deze op maat knippen overig papier kan mogelijk verbranden onder de grill.
 7. Doe de inhoud van de wok in de ovenschaal en giet hier het eimengsel doorheen.
 8. Zet de ovenschaal onder de grill zo hoog mogelijk in de oven en laat ongeveer 10 minuten garen. Let op iedere oven/grill werkt anders dus houdt het goed in de gaten.

Dit recept is heel makkelijk voor te bereiden mocht je gasten hebben. Daarnaast zijn de restjes na een paar dagen ook nog lekker om mee te nemen voor de lunch. Eventueel serveren met een frisse salade.

© Prepare and eat your food with love – Bianca

http://www.gewoonlekkerpuur.nl

This entry was posted in: diner, glutenvrij, lunch, Maaltijd

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s