rawfood, suikervrij, toetje, Tussendoor
Geef een reactie

Avocado Chocolate Mousse cake – (Without eggs, dairy, gluten or sugar)


Dit heerlijke recept heb ik gekregen van een collega van mij. Deze heeft hij gemaakt op zijn verjaardag. Namens hem (Sebastian) mocht ik dit recept ook delen op mijn blog. En ja het is in het Engels, maar daar komen jullie vast wel uit. Geniet er van!

MOUSSE

Ingredients:
– Ripe avocados
– Cacao powder
– Honey
– Coconut milk
– Vanilla extract
– Fresh orange (Optional)
Preparation:
– Blend the avocados while you add gradually the vanilla, cacao and honey to taste, then adjust the consistency by adding the coconut milk. To get a perfect creamy mousse use a food processor. (You can use a staff mixer but it’s going to be chunky and not so creamy)
– You can add some orange juice to prevent the oxidation of the avocado.
– Once it’s creamy and you like the taste, put it in the fridge for later.
BASE
Ingredients:
– Oats (fine for a moist base, normal for a crispy one)
– Shredded Coconut
– Honey
– Vanilla extract
– Any nut butter
Preparation:
– Preheat the oven at 160° degrees
– Mix all the dry ingredients in a bowl. (As a proportion I tried 2 parts Oats, 1 part fine Coconut)
– Add the nut butter, vanilla and honey to bind the mix (It has to be moist enough to stay together as a dough)
– Spread the dough in a cake mold, or in a tray with baking paper.
– Bake in the oven until the edges get some color and the center is firm (15 to 20 min. Approx.)
– Take it out of the oven and let it cool down
– Once it’s at room temperature, you can fill it with the avocado mix and put it back into the fridge for at least one hour.
– You can add fruits and nuts as you please, be creative! =)
Enjoy!


©Perpare and eat your food with love – Bianca
This entry was posted in: rawfood, suikervrij, toetje, Tussendoor

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s