Tussendoor, vegan, zuivelvrij
Comment 1

Zwarte bonen hummus

Altijd lekker en goed; een gezonde snack! Misschien heb je al eens zelf guacamole gemaakt of hummus van kikkererwten en wil je ook wel eens wat anders proberen?

Dan is is dit zeker een aanrader. Laat je verassen door deze orginele smaakcombinatie. Heerlijk op een toastje, door de salade of als dip bij tortilla chips.

Naast de lekkere smaak bieden peulvruchten (waar zwarte bonen onderdeel van uit maken) ook wat gezondheidsvoordelen. Zo zijn het de beste plantaardige bron van eiwitten. Daarnaast verlagen ze je LDL-cholesterol, dit helpt om je bloedvaten gezond te houden. Ook zijn de rijk aan, koolhydraten, eiwitten, b-vitamines en mineralen zoals ijzer, magnesium en calcium. En ze bevatten veel vezels, wat wens je nog meer?

 

Ingrediënten voor de zwarte bonen hummus

  • 180 gram zwarte bonen (gekookt)
  • 1 el Kokosolie
  • 1/2 el cayennepeper
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 40 gram kalamata olijven (ontpit)
  • 1/2 teentje knoflook
  • 100 ml tahin
  • 1 tl citroensap

Bereiding:

Snijd de olijven en de knoflook in kleine stukjes en doe deze in de keukenmachine. Doe hier alle overige ingrediënten bij en laat de keukenmachine draaien tot er een smeuïge hummus ontstaat. Mocht je van een dunnere hummus houden kun je altijd water toevoegen totdat je tevreden bent over de structuur. Je kan deze hummus (op basis van mijn eigen ervaring) ongeveer 1 week bewaren in de koelkast in een goed afgesloten bakje.

 

©gewoonlekkerpuur.nl – Prepare & eat your food with love – Bianca
This entry was posted in: Tussendoor, vegan, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

1 reactie

  1. Pingback: Kokoswraps met zwarte bonen hummus en groenten (L) | Gewoon Lekker Puur - By Bianca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s