diner, eivrij, lunch, Maaltijd, vegan, zuivelvrij
Geef een reactie

Kokoswraps met zwarte bonen hummus en groenten (L)

Wat is er beter dan een goed gevulde maag met veel groenten? Als je het mij vraagt niets. Dit is een van mijn favoriete gerechten van de afgelopen maand. Ik hoop dat jij hier ook zo van kunt genieten als ik. Het zijn kokoswraps gemaakt van 100% kokos niets meer en niets minder. Deze wraps zijn zoo veelzijdig dit is een van de vele heerlijke recepten die je er mee kunt maken.

Wat heb je nodig voor het maken van 4-6 kokoswraps:

 • 4-6 kokoswraps
 • krop Romaine sla 4-6 grote bladeren
 • zwarte bonenhummus (zie recept hier onder)
 • 1 grote zoete aardappel
 • 1 winterpeen
 • 2 tomaten
 • 1 rijpe avocado
 • 75 gram kikkererwten
 • verse koriander 1/4 bosje of meer naar eigen smaak
 • Biologische limoen
 • kiemgroenten (kies zelf welke je lekker vind)
 • 1/2 teentje knoflook
 • 1 lente ui
 • zout, peper
 • kokosolie
 • olijfolie

speciale Keukenbenodigdheden:

 • keukenmachine/staafmixer voor de hummus
 • oven
 • rasp

 

Zwarte bonen hummus:

Ingrediënten voor de zwarte bonen hummus

 • 180 gram zwarte bonen (gekookt)zwarte bonen hummus
 • 1 el Kokosolie
 • 1/2 el cayennepeper
 • 1,5 el paprikapoeder
 • 40 gram kalamata olijven (ontpit)
 • 1/2 teentje knoflook
 • 100 ml tahin
 • 1 tl citroensap

Bereiding:

Snijd de olijven en de knoflook in kleine stukjes en doe deze in de keukenmachine. Doe hier alle overige ingrediënten bij en laat de keukenmachine draaien tot er een smeuïge hummus ontstaat. Mocht je van een dunnere hummus houden kun je altijd water toevoegen totdat je tevreden bent over de structuur. Je kan deze hummus (op basis van mijn eigen ervaring) ongeveer 1 week bewaren in de koelkast in een goed afgesloten bakje.

Bereiding kokoswraps met groenten:

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was en schil de zoete aardappel en snijd deze in plakjes. Doe de plakjes in een ovenschaal en vet de plakjes in met kokosolie (eventueel wat smelten voordat je de aardappelen in smeert). Zet de ovenschaal in de oven en rooster de zoete aardappelen in 10-12 minuten gaar. Als de aardappelen zijn afgekoeld kan je deze nog een paar dagen in de koelkast bewaren. Dit kun je dus ook van te voren op een ander moment doen.

Was ondertussen de bladeren sla en maak de wortel schoon en rasp deze. Was en snijd de tomaten, avocado en bosui in kleine stukjes en doe deze in een mengkom. Voeg ook een 1/2 teentje uitgeperste knoflook toe en doe de kikkererwten verse koriander en scheutje olijfolie erbij. Even mengen tot een geheel. Rasp dan wat limoen over de salade en voeg vervolgens wat druppeltjes limoensap toe en maak af met wat peper en zout en roer alles nog eens goed door elkaar.

20170415_184948

Pak een wrap en smeer deze helemaal in met de zwarte bonen hummus. Plaats in het midden het blad romaine sla en verdeel daarover de zoete aardappel, geraspte wortel en de kikkererwten/tomaten/avocado salade. Maak af met wat kiemen en rol de wrap op. Afhankelijk van jouw voorkeur kun je de wrap zo dun of dik maken als je zelf wilt.

Deze wraps zijn ook heerlijk om mee te nemen naar je werk als luxe lunch. Geniet er van! Ik hoop dat jij er net zo van kunt genieten als ik en het jou ook een gezonde boost mag geven.

Wil jij dit recept ook eens proberen met korting? Dat kan!

Maak nu gebruik van de kortingscode: kokoswrap en ontvang 10% korting bij aankoop van jouw wraps in onze webwinkel.

©gewoonlekkerpuur.nl – Prepare & eat your food with love – Bianca
This entry was posted in: diner, eivrij, lunch, Maaltijd, vegan, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s