Allergieën, diner, dinner, eivrij, glutenvrij, Maaltijd, salade, suikervrij, vegan, zuivelvrij
Comments 2

Vegan food bowl

Wil je ook een dagje zonder vlees of zelfs veganistisch eten? Dat kan! Het is makkelijker dan je denkt. Soms probeer ik ook eens wat nieuws en dit was het succesvolle resultaat. Deze vegan food bowl bevat voldoende eiwitten dankzij de quinoa, doperwten en hummus waardoor je absoluut geen hongergevoel zult hebben. 

Deze salade is ook zeer geschikt voor iedereen die zich aan een dieet moet houden:

 • glutenvrij
 • vrij van zuivel
 • suikervrij
 • eivrij
 • vegan! 100% plantpower!

Wat heb je nodig voor het maken van deze heerlijke maaltijd:

 • quinoa (gekookt) 50-100 gram afhankelijk van jouw eigen behoefte
 • Hummus (zelfgemaakt)
 • doperwten 1 handje
 • kalimata olijven
 • artisjokharten
 • pijnboompitten
 • extra vierge olijfolie
 • gemengde sla
 • komkommer
 • roma tomaten
 • extra vierge olijfolie

20170307_172519

Bereiding:

Was de sla, kook de quinoa gaar en de doperwten. Voeg de afgekoelde quinoa en gewassen sla toe in een schaal. Doe hier de overige gewassen en gesneden ingrediënten bij en een lepel hummus. Als je er voor kiest om hummus te gebruiken uit de winkel check dan even de ingrediënten op suiker. Vaak wordt er suiker toegevoegd om de smaak te verbeteren niet nodig als je het mij vraagt. Schenk er wat olijfolie over heen en voor de finishing touch wat pijnboompitten en klaar is de bowl. Hoe makkelijk kan het zijn?! Ik zou zeggen eet smakelijk!

©prepare and eat your food with love – gewoonlekkerpuur-  Bianca

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

2 Comments

 1. Beste Bianca,
  mijn vrouw is 75 en ik 78 jaren oud. Omdat bij haar parkinson is vastgesteld hebben wij onze eetgewoonten geheel veranderd.
  Ik heb dat beschreven op harriecrijns. jouwweb. nl onder gezond oud werden.
  Wat is jouw mening daar over als voedseldeskundige?
  Bij voorbaat dank voor je moeite!
  Hartelijke groeten,
  Elly en Harrie

  Geliked door 1 persoon

  • Beste Elly en Harrie.
   Ik heb jullie blog gelezen mooi dat jullie je al zo bewust bezig zijn met gezonde voeding en suppletie. Ik zou jullie zeker nog wat aanvullingen kunnen sturen ook qua suppletie. Misschien kan je mij even een email sturen? info@gewoonlekkerpuur.nl
   Morgen ga ik een weekje op vakantie dus ik denk dat ik daarna uitgebreid kan reageren. Hartelijke groet, Bianca

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s