Drinks, glutenvrij, rawfood, suikervrij, vegan, zuivelvrij
Geef een reactie

Smoothie: vitamine C boost + proteïne

Deze smoothie kan eigenlijk altijd. Het geeft je ’s morgens een flinke boost om goed wakker te worden of juist dat beetje extra energie voor het sporten of daarna voor een sneller herstel. Dit is mede dankzij samenstelling en de toevoeging van een schep plantaardige proteïne poeder van Sunwarrior.

Wat is dat nou precies die plantaardige proteïne poeder van Sunwarrior?

Sunwarrior blend combineert drie krachtige rauwe eiwitbronnen, het fuseert de individuele voordelen van erwt, hennepzaad en cranberry’s in een gladde, heerlijke en voedzame superfood blend.

Sunwarrior blend is gemaakt van rauwe plantaardige ingrediënten. Dit betekend dat het product vrij is van gluten, zuivel, suiker, soja en 100% sun-warrior-blend-1-kg-vanilleveganistisch is. Daarnaast is deze blend aangevuld met een compleet aminozuurprofiel. Aminozuren zorgen voor een sneller herstel na intensief sporten maar kunnen je ook helpen om je wat fitter en vitaler te gaan voelen. Veel mensen hebben namelijk een tekort zonder dat zij dit weten.

Hoe te gebruiken?

Het is mogelijk om de blend te gebruiken in een smoothie of apart door hem te mengen met water/(plantaardige) melk.

Hierbij een heerlijke recept om jou te inspireren.

 

Ingrediënten voor 1 groot glas ongeveer 500ml

  • 1 cup aardbeien (vers of bevroren)
  • 1 Banaan
  • Sap van 1 perssinaasappel
  • Sap van een halve citroen of limoen
  • 1/3 cup kokoswater
  • 1 schepje Sun warrior vanille blend
  • optioneel: 1 handje spinazie

Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot de smoothie glad is.

 

This entry was posted in: Drinks, glutenvrij, rawfood, suikervrij, vegan, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s