glutenvrij, ontbijt, suikervrij, Tussendoor
Geef een reactie

Ontbijtmuffins – appel/kaneel

Hoe fijn is het om snel en voedzaam te kunnen ontbijten? Dit ontbijt kun je van te voren maken en je kunt de muffins zelfs invriezen. Ze smaken uiteraard ook heel goed als tussendoortje. Dankzij de rozijnen, appel en kaneel krijg je een beetje het appeltaart gevoel :).Dit recept kan glutenvrij mits je glutenvrije havermout hebt. Het is daarnaast ook vrij van suiker en zuivel. Wat heb je nodig voor het maken van een portie (8-10 muffins).

Ingrediënten:

 • 100g Havermout
 • 2 Rijpe bananen
 • 3 Eieren
 • 30g rozijnen
 • 1 appelIMG_2389.JPG
 • 3 tl kaneelpoeder
 • 1 tl vanillepoeder (geen suiker)
 • 1 tl wijnsteenpoeder
 • snufje zout
 • kokosolie/bakpapier

Bijzonder Keukengerei:

 • Blender
 • Muffinvormpjes
 • oven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout, eieren, bananen, wijnsteenbakpoeder, kaneel en vanillepoeder, zout in de blender. Mix deze samen tot een glad geheel. Schil de appel snijdt deze in kleine stukjes. Meng de appel en rozijnen door de mix. Vet de muffinvormpjes in een dun laagje kokosolie of gebruik bakpapier. Vul de muffinvormpjes tot het beslag op is. Bak dan de muffins gaar in ongeveer 30 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door een prikker in het midden van de muffins te plaatsen. Als er geen deeg meer achter blijft zijn ze gaar en kunnen ze de oven uit.

img_2390

©Prepare and eat your food with love – Bianca – gewoonlekkerpuur.nl

This entry was posted in: glutenvrij, ontbijt, suikervrij, Tussendoor

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s