foodtalk, Verzorging
Geef een reactie

D.I.Y. Scrub slechts – 2 ingrediënten

De lente staat voor de deur! Tijd om alle dode huidcellen van je lichaam af te scrubben. Wil je dit ook op een natuurlijke en verantwoorde manier doen? Dat kan! Zelfs goed voor het budget. 🙂

 

Wat heb je nodig voor het maken van jouw eigen scrub?

Hoe maak je de scrub?

Zorg ervoor dat het potje waar je de scrub in wilt bewaren goed schoon is. Je wilt immers niet dat de scrub ranzig wordt, je wilt je huid schoon scrubben.

Ik gebruik altijd 2/3 suiker en 1/3 kokosolie. Meng deze met de hand tot je een egale masssa krijgt en voeg eventueel de (lavendel) olie toe.

Met deze verhoudingen kan ik de dode huidcellen er goed afkrijgen en zorg ik er voor dat ik geen ingegroeide haren krijg na het ontharen. Als je dit te heftig vind kun je gemakkelijk experimenteren met de verhoudingen. Iedere huid is immers anders.

Dus voeg eventueel wat extra kokosolie toe voor een mildere scrub of suiker als je een nog grovere scrub wilt. Als je tevreden bent kun je de scrub in de lege pot doen en gaan gebruiken.

Tip: Als je de scrub onder de douche gebruikt de douche goed naspoelen i.v.m. gladheid op de grond door de kokosolie. 

Ik hoop dat jij ook zo kunt genieten van deze eenvoudige manier voor het maken van scrub.

©gewoonlekkerpuur.nl – vanuit liefde voor puur – Bianca

This entry was posted in: foodtalk, Verzorging

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s