Allergieën, diner, lunch, Maaltijd, suikervrij, vegan, zuivelvrij
Geef een reactie

Rode linzen soep

Soep waarvoor je slechts een paar ingrediënten nodig hebt en die vrij snel klaar is en ook nog eens gezond. Soep is een makkelijke manier om groenten binnen te krijgen, zeker groenten zoals rode linzen. Daarnaast is deze soep ook nog eens veganistisch dus geen vlees of dierlijke producten.

Wist je dat linzen:
– Een bron van eiwitten zijn (goede vleesvervanger)
– Rijk aan ijzer
– Geen vet bevat
– Voeden nieren & bijnieren20170125_132615
Kortom het proberen waard!

Wat heb je nodig voor een pan soep:

  • 250 gram rode linzen
  • 1 gesnipperde ui
  • 1.25 liter water
  • 1 – 1,5 tablet groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 EL gemalen komijn (djinten)
  • 1 EL gemalen koriander (ketoembar)
  • optioneel: verse koriander voor garnering en citroensap

Bereiding:

Pak een soeppan en zet deze op het vuur en doe wat olijfolie in de pan. Fruit hier de ui in aan en doe vervolgens de geperste knoflook, komijn en koriander er bij. Zodra de aroma’s vrijkomen (binnen enkele seconden) doe je het water in de pan en voeg je de groentebouillon en de rode linzen toe.

Breng alles aan de kook en zet het vuur lager zodra het kookt. Laat de soep 30 – 35 minuten sudderen totdat de linzen uiteengevallen zijn. Dit kun je zelf even testen.

Pureer dan de soep met een staafmixen glad en voeg eventueel naar smaak nog extra peper of zout toe. Is naar mijn mening niet nodig.

Serveren met verse koriander en wat druppels citroensap.

Eet smakelijk! ©www.gewoonlekkerpuur.nl & www.gewoonlekkerpuurshop.nl – Bianca

This entry was posted in: Allergieën, diner, lunch, Maaltijd, suikervrij, vegan, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s