foodtalk
Comments 4

Magnesium dé oplossing?!

Enige tijd geleden begon ik met het gebruiken van Magnesium. Na een weekje proberen was het eerste wat ik dacht; wow had iemand mij dit maar eerder verteld, wat voel ik mij hier goed bij!

Door veel sporten, bewegen en stress kan het zijn dat jij ook een magnesium tekort hebt. Ik had bijvoorbeeld regelmatig last van onrustige benen ’s nachts en het lukt mij niet altijd een hele nacht door te slapen. Als ik ’s avonds voor het slapen gaan magnesium neem heb ik hier gelukkig geen last meer van. Ik voel me overdag ook een stuk beter. Ik merk bijvoorbeeld dat ik minder snel stress en spanning opbouw en dat ik mij fitter voel. Na mijn enorme enthousiasme heb ik ook mijn omgeving weten te inspireren om hiermee te beginnen. En ben ik ook een boek gaan lezen over magnesium, dat is zeker een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de werking en de verschillende soorten. Het boek is geschreven door een arts die haar weg beschrijft in de wetenschappelijke wereld waarbij zij meerder malen voor gek wordt verklaard door collega’s. Daarnaast deelt zij ook al haar inzichten en resultaten van de afgelopen jaren bereikt door/met magnesium. Zo schrijft zij dat magnesium ook de oplossing is voor mensen met o.a. epilepsie, ADHD, autisme en een depressie. Het boek heet: Magnesium De oplossing – Dr. Marianne Mousain-Bosc.

magnesiumboek

Ik heb daarnaast ook ervaren dat er veel verschil zit in verschillende soorten magnesium. Mijn ervaring is sowieso dat een vloeibare vorm van magnesium beter werkt. Een vloeibare vorm wordt gemakkelijker opgenomen door het lichaam omdat het direct in de klieren terecht komt.

Mijn Favoriete magnesium is de magnesium van The healt factory ook wel nano magnesium. Dit is gezuiverd en gevitaliseerd water met nanoclusters magnesium.

Er is veel verschil tussen de soorten magnesium die te koop zijn. Een verschil is natuurlijk prijs maar ook de vorm waarin je magnesium gebruikt en de werkzame stof. In supplementen zijn bijna altijd vulstoffen gebruikt die je niet naar binnen wilt krijgen. Het doel is immers magnesium binnen krijgen dus waarom zou je je lichaam vervuilen met andere stoffen? Een groot nadeel van tabletten is dat deze niet goed worden opgenomen door het lichaam.

Ik ben niet de enige die met veel plezier regelmatig magnesium gebruikt. Hieronder wat andere ervaringen:

“Ik had last van onrustige benen, sinds ik Nano magnesium neem heb ik daar geen last meer van en kan ik ’s nachts heerlijk slapen” L. uit Noordwijk

“Van magnesium word ik uitgeruster wakker” – N. uit Amsterdam

“Sinds ik magnesium gebruik merk ik dat ik rustiger ben geworden en kan ik lekkerder slapen” – M. uit Noordwijk.

Andere indicaties om nano magnesium te gebruiken zijn:

 • Stress – hierdoor is er een groter verbruik door de spieren, zenuwen én hersenen
 • Spierkrampen, spierpijn, trillende oogleden of mondhoeken
 • Verminderde concentratie, vermoeidheid
 • Depressie
 • Verstoorde bloedsuikerspiegels
 • Verhoogde bloeddruk, hartkloppingen
 • Angst en paniekaanvallen
 • Tijdens een detoxkuur
 • Slaapproblemen
 • Menstruatiekrampen en PMS klachten eventueel icm nan ijzer
 • Hoofdpijn, migraine
 • Zenuwpijn
 • Chronische rugklachten.
 • Verhoogde behoefte tijdens zwangerschap (spierkrampen, hartkloppingen, slapeloosheid)

magnesium-xtra-200ml-du

Gebruik:

Begin met 10ml om er achter te komen wat voor effect magnesium op jouw lichaam heeft. Merk je er te weinig van bouw dan op naar eventueel 30ml. Heb je vragen mail/bel me gerust ik help je graag.

Veel succes en ik hoop dat ik jou hiermee heb mogen inspireren.

Gezonde groet, Bianca – gewoonlekkerpuur.nl

NU T/M 16 SEPTEMBER 2018 10% KORTING OP ALLE MAGNESIUM PRODUCTEN

This entry was posted in: foodtalk

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

4 Comments

 1. Bianca Houweling says

  Beste Bianca,

  Onze zoon van 5 heeft problemen met de prikkelverwerking, hij is sowieso hoogsensitief.
  We zijn met hem de molen ingegaan, omdat zijn gedrag steeds erger wordt. Hij staat nu op een wachtlijst om breed onderzocht te gaan worden, zodat we straks hopelijk weten waar dit gedrag vandaan komt en handvaten krijgen hoe met hem om te gaan.
  Is het ADHD, ADD, ASS … ?!
  Nu las ik op FB over magnesium met een verwijzing naar jouw blog.
  Ik vind magnesium zeker iets om te proberen, maar is het ook geschikt voor kinderen? En hoe neem je het in, hoe doe je dat bijv met een spray.
  En wat zij jouw ervaringen met kinderen en magnesium? Ik hoor het graag.

  Met vriendelijke groet,
  Bianca 😄

  PS verder draagt hij al een magneetarmbandje en smeer ik hem vrijwel dagelijks in met Turfolie!

  Like

  • Beste Bianca,
   Wat leuk dat je mij gevonden hebt! En wat vervelend om te horen dat jullie zo opzoek zijn naar een manier om jullie zoon te helpen.
   Ik heb zelf ook kinderen die hooggevoelig zijn en bij hen werkt magnesium en zink beide erg goed. In het kort het zijn kinderen deze zijn in de groei dus er wordt veel gevraagd van hun lichaam. Hierdoor kan een aanvulling met magnesium sowieso al geen kwaad (zie het een beetje als topsport). Daarnaast zorgt magnesium ook voor meer ontspanning wat zeker geen kwaad kan in deze tijd (veel prikkels van buitenaf, telefoon, tv, etc. je kent het wel).
   Hierdoor zal hij onder andere ook beter zich over kunnen gaan geven aan slaap en uitgeruster wakker worden.
   Zink ondersteund daarbij het concentratievermogen.
   Als je wilt kan ik je hier meer informatie over sturen? Mail me anders even: info@gewoonlekkerpuur.nl
   De varianten waar ik meer werk en veel succes mee heb ik zijn beide op basis van nano mineralen, er zit dus geen smaak aan wat het voor kids erg makkelijk maakt 😉

   tot horens! groetjes Bianca

   Like

 2. Magnesium heeft mij niets geholpen. Zou het ook laten uittesten. Het kan ook een groot gebrek aan vitamine D3 zijn en kans dat je lichaam het niet op kan nemen.
  Er is een groot verschil tussen onrustige benen en kramp. Dat laatste heb ik al van kind af aan. Sinds 5 maanden niet meer, met dank aan een stuk zeep in bed

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s