rawfood, toetje, Tussendoor
Geef een reactie

Raw Food Chocolade taart 2.0

20161018_151500

Een makkelijk snel recept voor een heerlijke raw food chocolade taart.
De taart is zonder suiker, gluten, ei en zuivel en met niet te veel ingrediënten.

Belangrijk bij het maken van deze taart is dat je medjool dadels gebruikt en goede kwaliteit extra virgin kokosolie (rauw).

Wat heb je nodig:

– Bakpapier
– springvorm

– keukenmachine (magimix heb ik zelf met gebruik van S -blade voor het hakken)

vulling
– 2/3 cup walnoten (rauw, ongebrand en ongezouten)
– 1/3 cup pecannoten (rauw, ongebrand en ongezouten)
– 1/5 cup zonnebloempitten (rauw, ongebrand en ongezouten)
– 1/3 cup rozijnen
– 1 banaan
– 2 eetlepels kokosolie

– 1/2 theelepel kaneel

Heb je geen Cup maatbeker? Zorg er dan in ieder geval voor dat de verhoudingen gelijk blijven.

Toplaag
– 2 eetlepels Kokosolie
– snufje vanillepoeder
Topping
– bestrooi met rauwe cacao poeder
Overig
– Springvorm (een kleine met een diameter van 16 cm). Als je een grotere hebt verdubbel dan de hoeveelheden.

 

Bereiding:
Meng alle ingrediënten van de vulling in de keukenmachine. Maal fijn maar zorg dat er nog stukjes zichtbaar zijn. Bekleed de springvorm met het bakpapier en giet/schep de vulling in de springvorm. 
Meng de ingrediënten van de toplaag in de keukenmachine helemaal glad. Strijk dit over de eerste laag helemaal glad.

Voor de finishing touch kun je wat cacao in een strooier doen om hem helemaal af te maken met een topping van cacao poeder.

Decoratie tip: ik had nog een vormpje om cacao poeder over een cappuccino te strooien, deze kun je gebruiken om de taart wat op te fleuren. Daarnaast kunnen wat rauwe cacoa nibs ook leuk en gezellig staan.

Zet de taart in de koeling minimaal 30 minuten op laten stijven, het liefst 3uur.

Daarna heerlijk genieten van deze chocolade taart. Je kunt hem ongeveer 3-4 dagen bewaren in de koelkast.

© Prepare & eat your food with LOVE – liefs Bianca gewoonlekkerpuur.nl

This entry was posted in: rawfood, toetje, Tussendoor

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s