diner, dinner, vegan
Geef een reactie

Bonenburgers – Veganfood

Lekker om eens vegetarisch te eten of zelfs veganistisch? Hierbij een heerlijk recept wat zeker het proberen waard is. Het is gemaakt op basis van bonen; kidneybonen en kikkererwten. Daarnaast zit er nog wat wortel door, uit knoflook en andere smaakmakers. Het is dus ook vrij van gluten.

Van onderstaand recept maak je ongeveer 20 mini burgers (dit eten wij met z’n tweeën en dan nog een kleine salade erbij).

Ingrediënten:

 • 100 gram kikkererwten (gedroogd)
 • 100 gram kidneybonen (gedroogd)
 • 50 gram zonnebloempitten (ongebrand en ongezouten)
 • 1 ui
 • 1 medium wortel (winterpeen)
 • 1 teentje knoflook
 • 1 EL Bragg aminozuren (vergelijkbaar aan sojasaus maar dan minder zout)
 • 2 EL sesamzaad
 • 2 EL sesamolie
 • 1 EL soepbouillon (van vetara)

Keukentools:

 • Magimix keukenmachine met S-Blade
 • Oven

20161018_162417_resized.jpg

Bereiding

Week en kook de bonen volgens de verpakking. Ik laat ze 24 uur in het water staan en kook de kidneybonen daarna in 45 minuten gaar en de kikkererwten in ongeveer een uur. Dit doe ik meestal een paar dagen eerder allemaal tussen het koken door van andere maaltijden dat scheelt veel tijd.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rasp de wortel en snijd de ui fijn. Doe deze in de kom van de keukenmachine samen met alle overige ingrediënten en maal grof tot er een mooi mengsel ontstaat. Verdeel het deeg op een bakplaat in gelijke grootte. Zet de burgers in de oven en bak goudbruin af in ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!

Prepare & eat your food with love- Gewoonlekkerpuur.nl Bianca

This entry was posted in: diner, dinner, vegan

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s