glutenvrij, rawfood, suikervrij, toetje, Tussendoor, vegan, zuivelvrij
Geef een reactie

Bounty bonbonsDit is echt zo lekker! Zeker als je van kokos en chocolade houdt. Ik heb zo lang geen bounty kunnen eten vanwege mijn allergieën. Dit recept is echt een uitkomst. Bereiding kost wel even wat tijd en ook de ingrediënten zul je waarschijnlijk niet allemaal standaard in huis hebben maar het is het echt allemaal waard. 
Daarnaast zijn deze bounty bonbons gemaakt van rauwe cacao, chiazaadjes en er is geen kristalsuiker gebruikt. Een echte traktatie zonder schuldgevoel dus. Het gehele recept kan je ook maken als je alleen raw food eet. 

Wat heb je nodig voor het maken van deze bounty bonbons:
 
Vulling:
– 1 cup kokosrasp
– 3 theelepels (rauwe) honing
– 2 eetlepels kokoscrème (santen)
– 1 eetlepel kokosolie
– 2 eetlepels chiazaadjes
– als het te droog is eventueel water toevoegen
– cocktailprikkers 
Chocolade coating:
– 1/4 cup rauwe cacaoboter
– 1/4 cup rauwe cacaopoeder
– 1 theelepel kokosolie
– 2 theelepels honing
 
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom en kneed tot één geheel. Heb je moeite met de maten die ik gebruik kijk dan even hier. Let op dat je de chiazaadjes gebruikt zoals eerder omschreven op mijn blog. 
Als alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn kun je losse balletjes maken. Doe deze balletjes op een schaal of bord en laat ongeveer 30 minuten opstijven in de vriezer. 
 
 
Na 30 minuten haal je de balletjes uit de vriezer en kan de bereiding voor de coat van de bounty bonbons beginnen. Doe de ingrediënten voor de chocolade coating in een kom. Laat daarna het geheel au bain marie smelten. Als de ingrediënten voor de coating gesmolten zijn en door elkaar zijn geroerd tot een geheel haal je het schaaltje uit het warme water.
Prik nu met een cocktailprikker in de kokosballetjes en doop ze een voor een door de chocolade. Daarna leg je ze terug op een bord of schaal en draai je de cocktailprikker er voorzichtig uit. Als je alle balletjes hebt gehad even op laten stijven in de koelkast of vriezer voordat ze opgediend kunnen worden. Je kan ze eventueel ook nog voorzien van een tweede laag chocolade. Mocht je gesmolten chocolade over hebben niet weggooien natuurlijk! Maar even in een ijsblokvormpje gieten en op laten stijven. Zo heb je zelfgemaakte rauwe chocolaatjes :). 
Voor de variatie kun je ook stokjes gebruiken ipv cocktailprikkers die tegenwoordig overal te koop zijn om popcakes te maken. Zie de foto hieronder. Op die manier maak je er een lolly van en heb je een hele leuke traktatie. Voor het opdrogen van de chocolade lolly bonbons heb ik een kopje gebruikt zodat er niet één platte kant ontstaat en ze mooi opdrogen. 
Garnering:
Nadat je de bounty bonbons in de chocolade hebt gedipt kun je deze garneren met veel verschillende ingredienten. Hierbij een aantal suggesties die ik al eens heb geprobeerd: kokosrasp, gojibessen, amandelmeel en hazelnootmeel.
Bounty lolly ipv bonbon gemaakt met stokjes voor popcakes
Veel succes met bereiden en ik hoop dat je hier net zo van kunt genieten als ik, Enjoy!
 
This entry was posted in: glutenvrij, rawfood, suikervrij, toetje, Tussendoor, vegan, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s