diner, lunch, Maaltijd, salade
Geef een reactie

Broccoli salade

Misschien klinkt het niet zo aantrekkelijk broccoli salade maar niets is minder waar! Want dit MOET je gewoon echt proberen! Oké je moet natuurlijk niets maar dat is puur mijn eigen enthousiasme. Als je het eenmaal gemaakt hebt maak je hem vast snel weer!

 

Ingrediënten voor twee personen:

 • 500 gram broccoli
 • 100 gram (gemengde) slabroccolisla
 • Handje alfa alfa
 • 100 gram blue berries
 • 2 mandarijnen
 • klein handje gehakte amandelen (ongebrand en ongezouten)
 • Bacon (ik gebruik 4 plakjes p.p.) uiteraard afhankelijk van grootte.

Dressing:

 • 1 avocado
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1 perssinaasappel
 • 2 theelepels appelazijn
 • 1/2 eetlepel agavesiroop

Keukentools:

 • Blender (kleine kom) voor de dressing
 • Stoommandje of een pan met een stalen vergietzeef (zo doe ik het zelf).

Bereiding:

Was de sla, broccoli en blue berries. Snijd de broccoli van de stronk zodat je roosjes hebt. Stoom deze gaar, zodat alle voedingsstoffen zo veel mogelijk behouden blijven. Leg de sla vast in een schaal of verspreid over twee borden. Doe dit ook met de blue berries, mandarijnen, broccoli, amandelen en alfa alfa. Bak de bacon in een pan en laat even opdrogen op een stukje keukenrol.

Mix vervolgens alle ingrediënten van de dressing in een blender, (natuurlijk eerst even de perssinaasappel uitpersen) en giet deze over de salade en smullen maar! Op deze manier wordt het steeds makkelijker om gezond te eten met voldoende groenten.

©prepare & eat your food with love – Bianca

 

This entry was posted in: diner, lunch, Maaltijd, salade

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s