glutenvrij, ontbijt, suikervrij, Tussendoor
Comments 2

Granola van Amaranth

Wat is dit makkelijke en lekker! Home made Granola. Dit recept is zonder biet -en rietsuiker en binnen 40 minuten is het klaar (35 min in de oven). En dat weet je in ieder geval zeker dat je tot de lunch geen hongergevoel zult hebben.Wat heb je nodig voor dit recept:

 • 125 gram gemengde noten (ongezout en ongebrand)
 • 100 gram amaranth vlokken
 • 35 gram zonnebloempittenIMG_2010
 • 35 gram pompoenpitten
 • 75 ml ahornsiroop graad C
 • 30 ml gesmolten kokosolie extra vergine
 • 2 tl vanillepoeder
 • snufje zout

Keukenbenodigdheden:

 • Oven
 • Magimix met S-blade (keukenmachine)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Maal de gemengde noten fijn in de keukenmachine. Zorg ervoor dat ze niet te fijn gemalen zijn tot meel want juist de lekkere stukjes noten maken de granola smaakvol.

Meng deze samen met alle ingrediënten, behalve de kokosolie en ahornsiroop in een kom. Meng vervolgens de gesmolten kokosolie en ahornsiroop en giet deze over de ingrediënten. Even goed doorroeren en daarna uitspreiden over een bakplaat. Zet dit in de oven voor ongeveer 35 minuten. Tussendoor 1 a 2 keer omscheppen zodat alles gelijkmatig bruin en knapperig wordt. Daarna even af laten koelen en bewaren in een afgesloten pot of bakje. Heerlijk door de (soja)yoghurt of als tussendoor snack.

 

This entry was posted in: glutenvrij, ontbijt, suikervrij, Tussendoor

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

2 Comments

 1. Marloes says

  Hoi! Bij ons blijft deel van de amarant heel hard en voelt het een beetje alsof je op zand kauwt! We hebben een paar keer omgeschept, dus dat zal het niet zijn… tips?

  Like

  • Hoi Marloes,
   Wat leuk om te horen dat je ook lekker aan de slag bent gegaan met dit heerlijke recept.
   De amaranth is sowieso een smaak waar je aan moet wennen qua mond gevoel en ja het is iets harder.
   Wat voor kokosolie heb je gebruikt bij het maken van het recept? Ik gebruik namelijk altijd extra virgine dat zal ik er gelijk even bijzetten.
   Andere tips zijn: Amaranth gedeeltelijk vervangen door bijvoorbeeld havermout en kijk eens hoe het smaakt met wat yoghurt/(soja)melk? Misschien wordt het dan wat zachter? Ik hoop je hiermee verder geholpen te hebben veel succes!
   Groetjes Bianca

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s