foodtalk
Comments 3

Gedroogde kikkererwten bereiden

Wow het is mij eindelijk gelukt! Ik heb het al zo vaak gedaan; kikkererwten laten weken en dan koken maar iedere keer was ik toch niet tevreden. Ze waren naar mijn mening altijd te hard. Ik heb een hele makkelijke oplossing gevonden om het altijd te laten slagen!

Lukt het jou ook nooit naar je zin? Om gedroogde kikkererwten te bereiden? Wat moet je doen om het wel te laten slagen.groenten - kikkererwten gekookt

Week de kikkererwten 24 uur in water samen met 1 geschilde aardappel in 4 stukjes gesneden. Giet de kikkerwten af na 24 uur. Kook ze daarna samen met 1
nieuwe geschilde aardappel wederom in 4 stukjes gesneden en klaar is kees! Gebruik de kikkererwten door een salade, als hummus of door andere gerechten.

 

This entry was posted in: foodtalk

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

3 Comments

 1. Pingback: Home made hummus | Gewoon Lekker Puur

  • Beste Hilde,

   Deze kook ik meestal 60 minuten afhankelijk van de grootte, versheid en kwaliteit.
   Zo heb ik wel eens gehad dat ze 90 minuten nodig gehad om ze gaar te krijgen.

   succes! Hartelijke groet, Bianca

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s