diner, dinner, eivrij, glutenvrij, salade
Geef een reactie

Quinoa salade

Recept voor 2 personen – Glutenvrij – vegetarisch – lunch & diner

IMG_20150608_161151GLP

Ingrediënten:

 • 150 gram quinoa
 • 1 courgette
 • ½ citroen (biologisch ivm schil)
 • Pepadew (licht pittige pepertjes op olie) handje in kleine stukjes gesneden
 • Stukje geitenfeta 100 gram in klein blokjes gesneden
 • Kalimata olijven in kleine blokjes gesneden
 • Handje walnoten (ongezouten en ongebrand) in kleine stukjes
 • Olijfolie
 • Verse dille
 • Verse basilicum

Speciale keukentools:

 • Rasp
 • Grillpan
 • Kaasschaaf

Bereiding:

 1. Kook de quinoa volgens instructie gaar en laat afkoelen.
 2. Was de courgette en snijd dunne plakjes met de kaasschaaf
 3. Zet de grillpan aan en vet deze in met een beetje olijfolie en grill de dunne plakjes courgette kort aan beide kanten. Even af laten koelen op een bord met een stukje keukenrol daaronder.
 4. Doe de quinoa in een schaal en voeg de stukjes pepadew, feta en olijven toe.
 5. Was de citroen en rasp de schil er over heen. Voeg nu ook de gegrilde courgette toe.
 6. Breng op smaak met citroensap, olijfolie verse dille, basilicum en de stukjes walnoot. Goed mengen voor opdienen.

© Prepare and eat your food with love – Bianca

http://www.gewoonlekkerpuur.nl

This entry was posted in: diner, dinner, eivrij, glutenvrij, salade
Tagged with: , ,

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s