Allergieën, diner, lunch, salade
Geef een reactie

Salade met watermeloen

De zomer was even weg de afgelopen dagen maar lijkt weer helemaal terug te komen. Dat betekend vaak lekker veel buiten genieten van het weer en minder zin/tijd in koken. Maar wil je toch gezond en makkelijk eten biedt dit recept een uitkomst.

Een frisse salade van watermeloen, (geiten/schapen feta), gegrilde courgette, olijfolie, peper en pijnboompitjes, Smullen! Ik heb geiten/schapen feta gebruikt dit kan heel af en toe verdragen koemelk absoluut niet.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

– 1/2 watermeloen (afhankelijk van de grootte natuurlijk)

– 75 gram geiten/schapen feta

– 1 courgette

– 150 gram gemengde slaIMG_20150714_181203

– Olijfolie extra vierge en milde

– Pijnboompitjes

– peper en eventueel honing naar smaak (ik vond het niet nodig).

Keukentools: grillpan, kaasschaaf

Bereiding:

Was de courgette en snijd dunne plakjes met de kaasschaaf. Zet de grillpan op het vuur, voeg wat milde olijfolie toe en grill de courgette plakjes gaar. Laat daarna even afkoelen op een bord met keukenrol. Was de sla en doe deze in een schaal. Maak de halve watermeloen schoon en snijdt in stukjes. Doe de gegrilde courgette en watermeloen ook in de schaal bij de sla. strooi de feta over de salade door deze stukje voor stukje tussen je vingers te verkruimelen. Besprenkel met olijfolie extra vierge, zwarte peper en de pijnboompitjes. Ook lekker met verse munt en honing.

©prepare and eat your food with love – Bianca

This entry was posted in: Allergieën, diner, lunch, salade
Tagged with: ,

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s