eivrij, glutenvrij, suikervrij, toetje, Tussendoor
Geef een reactie

Rabarber Crumble

De rabarbertijd is weer begonnen dus het is de hoogste tijd om deze overheerlijke Rabarber crumble weer eens te maken. 
Dit is echt een van mijn favorieten. Ik mag helaas niet zoveel lekkernijen maar deze is ook erg populair bij velen die geen allergieën hebben. Ik moet hem ook meestal echt goed verstoppen om ervoor te zorgen dat er ook een stukje voor mij overblijft. 
De samenstelling is zo puur mogelijk dus bevat alleen natuurlijke suikers, geen zuivel, ei en gluten. 

Wat heb je nodig voor deze overheerlijk crumble:
– 500 gram verse rabarber
– 2 friszure appels
– 50 gram rozijnen
– 125 gram medjool dadels of 100 gram rozijnen
– 125 gram amandelmeel
– 100 gram rijstemeel
– 125 gram kokosolie (liefst extra vierge)
– 1 theelepel kaneel
– Snufje vanille poeder
Keukenattributen:
– Oven
– Ovenschaal
– Keukenmachine met S-blade
– Keukenweegschaal
– Pan

Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
Schil de rabarber en appels. Snijdt beide in stukjes; de rabarber in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Doe beide in een pan met water totdat het onder water staat. Daarna aan de kook brengen en als het geheel kookt 2 minuten zachtjes door laten koken. Daarna afgieten en even af laten koelen.
Doe het mengsel van rabarber en appels in een ovenschaal en voeg de rozijnen, kaneel en vanillepoeder toe. Even met een lepel door elkaar scheppen zodat alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld.
Doe daarna de ontpitte medjool dadels, kokosolie, amandelmeel en rijstemeel in de keukenmachine. Even aanzetten en malen totdat het een geheel is. Verdeel dit geheel gelijkmatig over de appels en rabarber in de ovenschaal en zet de schaal in de oven.
De crumble afbakken in de oven 20-30 minuten hangt af van de grootte van de oven. De crumble is klaar als hij een mooie goudbruine korst heeft.
Daarna even af laten koelen of juist warm serveren. Als de crumble is afgekoeld kun je hem afgedekt nog 3 dagen bewaren in de koelkast.

Geniet er van zo lang de rabarber in het seizoen is. Deze crumble is een gezondere variant op de traditionele crumbles en ook vrij van kristalsuiker, gluten, ei en zuivel.

© prepare & eat your food with love! – Bianca

rabarber

This entry was posted in: eivrij, glutenvrij, suikervrij, toetje, Tussendoor

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s