Allergieën, eivrij, glutenvrij, toetje, Tussendoor, zuivelvrij
Comment 1

Chocolade taart – guilt free!

Om te vieren dat de website in een heel nieuw jasje is gestoken moest ik gelijk denken aan deze taart! 

Een zeer geschikt moment dus om deze even met jullie te delen.

Wat heb je nodig voor deze overheerlijke chocolade taart.

Ingrediënten:

Bodem:

– 2 cups (glutenvrije) havermout

– 1 cup kokosrasp

– 3 el kokosboter

– 2 el honing

– 1tl vanillepoeder

Vulling:

– Sap van 1/2 perssinaasappel

– 2 avocado’s

– 6 el rauwe cacao

– 3 el honing

– blikje kokosmelk (minimaal 1 dag op zijn kop in de koelkast)

– 3 el amandelpuree

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160° graden. Meng alle ingrediënten van de bodem met elkaar in een kom met de hand. Als het mengsel te droog blijft voeg je wat extra kokosolie toe. Druk dit vervolgens aan als bodem (en eventueel de zijkant) van de springvorm en zet deze ongeveer 20 minuten in de oven.

Meng ook alle ingrediënten van de vulling met elkaar, het liefst in de keukenmachine. En let goed op dat je alleen het dikke gedeelte van de kokosmelk gebruikt. En zet deze voor gebruik minimaal 1 dag in de koelkast op zijn kop zodat het geheel goed kan opstijven.

glp

Als de bodem klaar en afgekoeld is deze opvullen met de vulling en naar eigen wens en smaak decoreren met bijvoorbeeld aardbeien, rauwe cacao nibs, stukjes amandelen.

Geniet er van!

©prepare and eat your food with love – Bianca

This entry was posted in: Allergieën, eivrij, glutenvrij, toetje, Tussendoor, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s