diner
Geef een reactie

Glutenvrije Courgette Quiche

Zodra je glutenvrij moet eten, denk je dat je voor altijd je geliefde quiche moet missen. Totdat je dit recept tegenkomt! Het deeg is wellicht minder makkelijk uit te rollen maar zeker niet minder lekker dan zijn gluten-broertje. Probeer het eens zelf…

Ingrediënten:

 • 100 gr Boekweitbloem
 • 60 gr volkoren rijstbloem
 • 2el maïzena
 • 3 el gesmolten boter
 • 1 eigeel
 • Zout, peper en thijm
 • 3 el ijskoud water
 • 1 courgette geraspt in de keukenmachine
 • 1 paprika geraspt in de keukenmachine
 • 4 a 5 biologische eieren
 • Wat verse biologische room of plantaardige melk
 • 2 el lijnzaad 
 •  Zout en peper
Bereiden:
 1. Voeg de 2 soorten bloem, maizena en kruiden in een kom. Meng de boter, eigeel en water in een kom en voeg hier, al knedend, langzaam het meel toe. Kneed het geheel totdat er een bal deeg ontstaat. Als het te kruimelig blijft, voeg je wat water met beetjes toe. Maak van het deeg een bal, verpak deze met keukenfolie en doe het deeg 30 min in de ijskast.
 2. Maak ondertussen de vulling door de groenten te raspen en op keukenpapier het vocht er een beetje uit te drukken. Meng de eieren, room, zout en peper in een kom en voeg hier de geraspte groenten toe. Voeg als laatste het lijnzaad toe en roer goed. 
 3. Verwarm de oven op 180 graden.
 4. Zodra de 30 minuten om zijn, rol je het deeg op een bebloemde plank of aanrecht uit tot een grote lap deeg. Glutenvrij deeg is wat droog en valt snel uit elkaar dus wees voorzichtig met het overhevelen in een ingevette quicheschaal. Ik heb het deeg van de plank zo in de eronder hangende schaal geschoven, wat op zich redelijk ging. Druk het deeg aan, snij de randjes er vanaf en prik gaatjes op de bodem.
 5. Nu moet je het deeg 15min blind bakken. Dat kan het makkelijkst door een vel bakpapier met wat droge bonen erop te doen. Het nut hiervan is dat het deeg niet omhoog opkrult.
 6. Haal de voorgebakken quiche eruit, roer de vulling nog een keer goed door, en giet het in de quicke vorm. Bak nog zo’n 30-35 minuten totdat het eigeel mooi stevig is in het midden en goudbruin van buiten.

Tip: Boter kan je makkelijk vervangen door kokosvet. Het liefst geraffineerd om te vermijden dat je een kokosquiche krijgt. Ook lekker, maar niet altijd wenselijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s