eivrij, glutenvrij, lunch, salade, zuivelvrij
Geef een reactie

Mediterrane lunch

En dan is het opeens weer herfst, toch weer lente of al een beetje winter? Door heerlijke lunch zal je hopelijk ook even wanen in een stukje van Mediterrane. Een frisse gemengde salade met onder andere tonijn, met apart een artisjoksalade en gegrilde aubergine.

Soms is lekker eten zo simpel, je moet er alleen maar net op komen. En daarnaast ook de juiste smaakcombinaties kunnen vinden. Deze lunch is zuivelvrij, suikervrij, glutenvrij, maisvrij en zonder ei. Ideaal dus als je te maken hebt met meerdere allergieën.

Voor deze lunch heb je het volgende nodig voor 2 personen:
– 1/2 aubergine
– 1 groene paprika
– gemengde sla (snijbiet, spinazie, veldsla, rucola)
– verse peterselie
– 100 gram artisjokharten
– gemengde olijven (kalamata en groene olijven)
– kappertjes
– 2 tomaten
– Olijfolie extra vierge
– 1 teen knoflook
– eventueel peper en (ketltisch)zeezout

Keukenbenodigdheden:
– grillpan

Bereidingswijze

artisjok salade:
Deze is trouwens ook zeer geschikt als tapas. Was de paprika en snijdt deze in kleine blokjes. Snijd ook de artisjokharten in stukjes. Doe deze samen in een schaal. Was de verse peterselie en snijd deze fijn. Gebruik een gedeelte om over de paprika artisjok salade heen te doen. Daarna rijkelijk besprenkelen met olijfolie en peper en zout. Als laatste stap even goed mengen en klaar is de salade.

Tonijn salade:
Waarschijnlijk spreekt deze voor zich maar ik zal hem toch even uitschrijven. Doe de gemengde salade, gesneden tomaten, tonijn, verse peterselie en olijven in een saladeschaal. Meng alles tot een salade. Doe nu een laagje olijfolie in een bakje en knijp een knoflookteentje hier in uit. Gebruik een klein gedeelte van deze knoflookolie voor over de salade. Het overige deel gebruik je voor de aubergine. Daarna eventueel nog verder op smaak brengen met peper en zout.

Gegrilde aubergine:
Snijdt de aubergine in plakjes, niet de dun en niet te dik. Zet de grillpan op het vuur en vet deze in met olijfolie. Leg de aubergine plakjes een voor een in de grillpan. Zet het vuur middelhoog, niet te hoog en niet te laag. Als ze bijna de pan uit kunnen dus gaar zijn bestrijk je de aubergine plakjes even in met de knoflookolie. Ook deze kun je eventueel verder op smaak brengen met wat peper en zout.

©Perpare and eat your food with love – Bianca
This entry was posted in: eivrij, glutenvrij, lunch, salade, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s