glutenvrij, ontbijt, suikervrij, zuivelvrij
Geef een reactie

Powerontbijtsmoothie

Er zijn vele kant en klaar varianten van onder andere sojamelk en amandelmelk te verkrijgen in de winkel.
Soms is het gewoon veel lekkerder om deze eens zelf te maken. Dat heb ik gedaan voor het maken van deze ontbijtsmoothie.

Ook zin in zo’n lekkere ontbijt smoothie? Dit heb je er voor nodig:
– Halve cup havermout
– 1/4 cup amandelen
– 1/4 cup abrikozen
– 1/4 cup rozijnen
– 1 Banaan
– 1/4 cup bevroren fruit
– 1 eetlepel gojibessen

Keukenapparatuur:
– Slowjuicer
– Blender

Bereiding: 
Deze smoothie vergt een klein beetje voorbereiding. Een avond van te voren moet je namelijk de volgend ingrediënten even laten weken in water:

– Havermout
– Amandelen
– Abrikozen en rozijnen

Deze kunnen zo de hele nacht blijven weken.
De volgende ochtend doe je bovenstaande producten in de blender inclusief het water en laat je dit even kort blenden. Daarna zet je de slowjuicer aan (check of die van jou hiervoor geschikt is!) en giet je het mengsel in de slowjuicer. Op deze manier krijg je een heerlijke haver-en amandeldrank.
Doe deze drank vervolgens weer in de blender samen met het rode fruit, de banaan en gojibessen.
Meng alles glad tot er een mooie egale ontbijtsmoothie ontstaat.

©Perpare and eat your food with love – Bianca
This entry was posted in: glutenvrij, ontbijt, suikervrij, zuivelvrij
Tagged with: ,

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s