diner, eivrij, glutenvrij, zuivelvrij
Geef een reactie

VEGA gevulde paprika uit de oven

De herfst komt er weer aan tijd voor wat lekkere en warme gerechten uit de oven. Dit gerecht is uiteraard gemaakt van verse ingrediënten en gemakkelijk te bereiden. Vandaag geen woensdag gehaktdag maar woensdag vega dag! Of mocht je van tonijn houden is dat ook heerlijk te combineren met dit gerecht. Deze variatie beschrijf ik ook in dit recept.

Paparika’s zijn op dit moment helemaal in het seizoen en nog beter te verkrijgen door onder andere de boycot met Rusland. Dus nog een reden eens een recept te maken met paprika. De kikkererwten die worden gebruikt voor de vulling zijn een uitstekende vervanging voor vlees. Deze bevatten namelijk veel eiwitten en geeft snel een verzadigd gevoel. Daarnaast helpt het de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Ook bevat het veel mangaan, koper, ijzer en fosfor.

Dit recept is ook vrij van gluten, zuivel, ei en toegevoegde suikers.


Wat heb je nodig voor 2 personen:

– 2-3 rode paprika’s (afhankelijk van grote)
– Ongeveer 200gram kikkererwten (uit blik of gedroogd)
– Verse Peterselie
– Halve citroen
– 1 grote teen knoflook anders 2
– Peper en (keltisch) zeezout
– Halve ui
– 1-2 eetlepels kikkererwtenmeel
Speciaal Keukengerei:
– Keukenmachine met S-blade
– Oven
Bereiding:
Ik ga er voor het gemak even van uit dat de kikkererwten al klaar zijn voor gebruik. Als je gedroogde kikkererwten in een zak hebt gekocht moet je deze eerst weken en koken (zie de verpakking voor de instructies).
Verwarm de oven voor op 160 graden. Was de paprika’s en snijdt de bovenkant er af.
Pers de halve citroen en doe deze samen met de kikkererwten, knoflook, ui, kikkererwtenmeel, verse peterselie en peper en zout in de keukenmachine. Optioneel kan je nog een klein scheutje olijfolie toevoegen en deze mee mengen. Even fijn malen tot er een egale massa ontstaat.
Vul de paprika’s met het kikkererwten mengsel. Voor wat variatie kun je nu ook de paprika’s verder afvullen met wat tonijn uit blik.

Zet de gevulde paprika’s in een ovenschaal en bak ze af binnen 15-20 minuten.

©Perpare and eat your food with love – Bianca
This entry was posted in: diner, eivrij, glutenvrij, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s