foodtalk, superfoods
Geef een reactie

M.S.M. poeder

Zoals misschien meerdere mensen met mij probeer ik regelmatig een nieuwe superfood uit. Ik las de laatste tijd veel over M.S.M. poeder. Dus besloot ik het eens te kopen en proberen.


Wat is M.S.M.?

M.S.M. is een mineraal dat staat voor Methyl  Sulfonyl Methane. Toen ik het kocht bij Unlimited Health verbaasde ik me over het uiterlijk, ik had eigenlijk geen idee hoe het er uit zou zien maar wel verwacht dat het aan zou sluiten bij het uiterlijk van de meeste superfoods; zaadjes of poeders. Dit wordt ook wel M.S.M. poeder genoemd maar daar lijkt het naar mijn idee niet op. Het heeft naar mijn mening meer het uiterlijk en de structuur van zout of suiker.
Ik gebruik het nu ongeveer 2 maanden iedere ochtend. Ik drink al jaren iedere ochtend een glas warm water met verse citroensap en heb hier nu een theelepel M.S.M. poeder aan toegevoegd. 
Wow wat een “bijzondere” smaak was mijn eerste reactie. Daar moest ik echt aan wennen, dat proces is nog gaande trouwens ;). Het smaakt een beetje bitter, gelukkig proef ik dat minder sterk door de combinatie met citroensap.
Maar misschien ken je het gezegde wel: bitter in de mond, houdt het hart gezond? Daar houd ik me dan ook maar aan vast. 
M.S.M. staat bekend om zijn ontgiftende werking en helpt voor het verbeteren van de huid en het versterken van je haar en nagels. Daarnaast schijnt het te werken tegen candida, een prikkelbare darmsyndroom en een lekkende darm.  Ook reinigt het de lever van toxische stoffen.


Mijn ervaring

Dit alles bij elkaar klonk erg goed en was voor mij de aanleiding om hiermee te starten.  En of ik al iets merk? Jazeker! Ik heb veel meer vocht nodig dan normaal ondanks dat ik al best veel water drink gedurende de dag. Als ik dit niet doe krijg ik last van mijn blaas, voor mij een duidelijk teken dat er veel afvalstoffen vrij komen die anders in mijn blaas blijven hangen. En als ik niet genoeg drink wordt mijn huid slechter en krijg ik zelfs last van acne. De afvalstoffen moeten er dus echt uit! Ik ga zeker nog even door met dit experiment want voor mijn gevoel is het echt nodig en was het een goed idee hiermee te starten. Ik ben ontzettend benieuwd naar andere ervaringen met M.S.M. poeder en ook vooral de resultaten? Wat is jouw ervaring en resultaat? Laat een berichtje achter ik ben erg benieuwd!
This entry was posted in: foodtalk, superfoods
Tagged with: , ,

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s