Allergieën, diner, eivrij, glutenvrij, Maaltijd, zuivelvrij
Geef een reactie

Recept: Kip met Venkel

Nog een heerlijke maaltijd van dit seizoen en ook echt een van mijn favorieten: Kip met venkel en verse tomaten. Wederom een gemakkelijke en snelle maaltijd als je het mij vraagt. Voor iedereen met grote trek kun je deze maaltijd serveren met spelt of kamut pasta of zilvervliesrijst. 

Uiteraard is dit recept glutenvrij, vrij van suiker, zuivel, mais, soja & ei. Kortom 100% puur zoals de natuur dat bedacht heeft 😉 en met zo min mogelijk allergenen. 
Ook trek gekregen? Hierbij de ingrediëntenlijst voor twee personen:


Ingrediënten:
– 200 gram biologische kipfilet (voor de veganisten onder ons ook te vervangen door bijvoorbeeld kidneybonen)
– 4 grote sappige rijpe tomaten
– 2 kleine of 1 grote venkelknol
– 1 teentje knoflook
– Handje groene (naturel) olijven
– Handje zongedroogde tomaten
– Olijfolie
– Oregano
– Peper & (keltischzee)zout


Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met wat oregano, peper en zout. Was de tomaten, venkel, olijven (indien uit een potje) en snijdt daarna samen met de zongedroogde tomaten in stukjes. Zet het vuur aan en doe wat olijfolie in de (wok/hapjes)pan. Als de pan warm is doe dan de stukjes venkel in de pan en bak deze even aan. Zet nog een pan op het vuur en doe hier wat olijfolie in. Als de pan warm is voeg je de kipfiletblokjes hier aan toe. Voeg intussen de tomaten toe aan het venkelmengsel. Bak de kipfilet in de pan totdat er geen rauwe stukjes meer zichtbaar zijn aan de buitenkant. Voeg de kipfilet daarna toe aan het mengsel van venkel en tomaten in wok/hapjes pan. 
Pers een knoflookteen uit en voeg deze samen met wat extra oregano toe aan de wok/hapjes pan. Even goed doorroeren en voeg als laatste de stukjes olijven en zongedroogde tomaten toe laat nog even één minuutje staan op het vuur en de maaltijd is klaar.
Voor de grote trek eventueel serveren met pasta of zilvervliesrijst. 


©Perpare and eat your food with love – Bianca
This entry was posted in: Allergieën, diner, eivrij, glutenvrij, Maaltijd, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s