Tussendoor
Geef een reactie

Tijd voor IJS!

Het is weer echt zomerweer dus een ijsje op zijn tijd is dan best lekker. Maar wat als je niet zomaar ieder ijsje kan eten vanwege diverse ingrediënten zoals gluten, ei en zuivel? Of misschien wil je liever geen ijs eten waar E-nummers aan zijn toegevoegd of suiker?
Aan alle voorwaarden kan ik voldoen met onderstaand recept. Het is een super simpel basisrecept waarmee je eindeloos kan variëren.

Ik heb gekozen voor vanille-ijs met superfoods. 

 
Ingrediënten voor 2 kleine porties:
– 2-3 bevroren bananen
– Mespuntje vanillepoeder
– chiazaadjes
 
Keukenapparatuur:
– een goede blender
 
 
Bereiding:
Ik heb zelf altijd bananen in de vriezer liggen. Heb je nog niet eerder bananen ingevroren dan volgen hierbij de instructies. Als je overrijpe bananen hebt of je merkt dat je teveel hebt ingekocht is bananen in vriezen een super goed idee! Haal de schil van de bananen en doe ze in een diepvrieszak/bakje in de vriezer, that’s it!
Zo heb je altijd voorraad voor het maken van ijs of voor door een smoothie.
Haal 2 tot 3 bevroren bananen uit de vriezer en doe ze in de blender. Als er een romige substantie ontstaat kun je een mespuntje vanille poeder toevoegen. Daarna serveren in een schaaltje of kopje samen met de cacao nibs en chiazaadjes.
 
Dit is echt een heel eenvoudig recept wat iedereen kan maken en volgens mij ook niet kan mislukken. Je kunt uiteraard eindeloos variëren met andere soorten bevroren fruit. De smaak en structuur zullen je vast verassen. 
Happy Summertime! 
©Perpare and eat your food with love – BiancaThis entry was posted in: Tussendoor

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s