diner, Maaltijd
Geef een reactie

Mexican style – Quesa­dil­las

Nog even aan het nagenieten van de wedstrijd van gisteravond? Misschien heeft dit recept ons ook geholpen. Geheel in style bedacht ik kort voor de wedstrijd wat we gingen eten;
quesadillas met huisgemaakte guacamole en tomatensalsa echt heerlijk als je dit een lange tijd niet hebt gegeten. Lijkt het je ook wat? En wil je op deze manier het gevoel van gisteravond nog even vasthouden dan kan dit zeker helpen. Het recept is uiteraard vrij van gluten, suiker, mais, ei en zuivel.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

Ingrediënten:
– Glutenvrije wraps of tacoschelpen
– Zuivelvrije kaas of anders jonge (geraspte) kaas
– 2 grote roma tomaten
– 2 avocado’s
– 1 kleine ui
– 1 teentje knoflook
– 1/4 verse peper
– 1 takje verse peterselie
– paar druppels citroensap van een verse citroen
– Olijfolie extra vierge
– Azijn
– Peper
– Keltisch zeezout

Keukenapperatuur:
– Keukenmachine met s-blade

Toen ik in de winkel stond was ik opzoek naar een wrap, dat lag voor mij het meest voor de hand bij dit recept. Ik checkte de ingrediënten en schrok echt van alles wat daar op stond. Na het lezen van alle etiketten van de merken die in de winkel aanwezig waren besloot ik voor een alternatief te kiezen, taco’s. Deze zijn gemaakt van alleen mais, zonnebloemolie en zout.  
Echter mag ik ook geen mais dus gebruikte ik voor mezelf een kokoswrap gemaakt van onder andere kokosvlees en water. Als je wel mais mag is een taco zeker een optie of anders een glutenvrije wrap.

Bereiding:

Tomatensalsa 
Was de tomaten en snijd deze in kleine stukjes. Vervolgens doe je deze in een schaaltje. Giet hier wat olijfolie, een theelepel azijn en wat peper en zout overheen. Even mengen en afmaken met verse peterselie en de tomatensalsa is klaar.

Guacamole
Maak de ui schoon en snijd deze in 4 stukken, doe hem in de keukenmachine en druk 4 keer kort op pulse. Dus vier keer kort het mes even laten draaien, waardoor de ui in kleine stukjes fijn gemaakt zal worden.
Verwijder de schil en de pitten van de avocado’s en doe deze bij de ui in de keukenmachine. Voeg hier ook een klein beetje olijfolie, 1/4 peper, 1 geperste teen knoflook, paar druppels citroensap en wat peper en zout aan toe. Meng dit samen tot een gladde guacamole saus. Doe de saus in een schaaltje en garneer met peterselie.

Quesadillas
Doe de oven aan op 180 graden. Voor deze heb ik twee varianten gemaakt een voor mij dus zonder zuivel en alle andere ingrediënten die ik niet mag en een voor mijn vriend die wel alles mag eten.
Ik heb twee kokoswraps en vier plakjes zuivelvrije kaas voor mezelf gebruikt. Voordat deze de oven in gaat even de kokoswraps beleggen met ieder twee plakjes zuivelvrije kaas en dubbel vouwen.
Voor mijn vriend 6 kleine tacoschelpen deze in een schaal gelegd met daarover heen wat (geraspte) kaas.
Beide 5 minuten in de oven en klaar ben je.

Het leuke aan dit gerecht vind ik dat je daarna zelf alles naar eigen smaakt verder kunt maken.
Ik heb vervolgens op mijn kokoswrap wat guacamole gesmeerd en wat tomatensalsa er op gedaan.

© Prepare and eat your food with love – Bianca
This entry was posted in: diner, Maaltijd

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s