Geen categorie
Geef een reactie

Home made raw chocolate milk

Wat is dit lekker en makkelijk! Ben jij ook allergisch voor zuivel en heb je al een tijdje geen chocolade melk gedronken? Of wil je eens wat anders proberen waar je ook energie van krijgt? Dan is dit zeker het proberen waard.Volgens mij kan iedereen op z’n tijd wel wat extra energie gebruiken. Hierbij mijn recept voor het maken van een energieboost drankje. Deze bestaat uit hennepzaad, rauwe cacao poeder en medjool dadels.


Hennepzaden:
Dit klinkt echt alsof je iets met wiet of een joint gaat doen maar dat is niet het geval. Hennepzaad wordt van een andere variant hennep gekweekt dan de wietplant en bevat geen THC. De teelt is milieuvriendelijk; Deze plant is namelijk zo krachtig dat het zelf het onkruid verdringt en er geen bestrijdingsmiddelen aan te pas hoeven komen.
What’s in it for you:
          Bevat alle 9 essentiële aminozuren die nodig zijn voor de eiwitopbouw van ons lichaam;
          Goede bron van belangrijke mineralen en sporenelementen;
          Ideale balans van essentiële omega 3 en omega 6 vetzuren;
          Stimuleert de natuurlijke reiniging van het lichaam;
          Bevat een hoge concentratie aan vitamine E;
          Ondersteund het immuunsysteem door de aanwezigheid van glubolinen.
Rauwe cacao:
Dit is absoluut iets anders dan normale chocolade. Vaak wordt cacao hierin verwerkt en verhit. Door het verhitten en verwerken worden de speciale eigenschappen van cacao vernietigd. Dit is zonde want rauwe cacao is een hele mooie natuurlijke bron van voedingsstoffen.
What’s in it for you:
Deze superfood staat er om bekend dat het een grote hoeveelheid magnesium bevat en het energie geeft. Magnesium beschermt ons tegen hart en vaatziektes, hoge bloeddruk, diabetisch type 2 en botontkalking. Daarnaast is het onmisbaar voor een goed gebit en gezonde botstructuur, het verhoogt onze hersenactiviteit, verbetert onze bloedcirculatie, ontspant de spieren en bestrijdt stress.
Rauwe cacao bevat ook vele andere goede voedingsstoffen zoals de mineralen zink, ijzer, chroom, koper mangaan, zwavel ,vitamine A, B1, B2, C, D, E en P, omega 6 vetzuren, tryptofaan en serotinen. Daarnaast bevat het vele antioxidanten die onder andere het DNA beschermen.
 
Klinkt goed allemaal dus tijd om aan de slag te gaan:
Ingrediënten:
          ½ cup rauwe cacao poeder
          ½ cup hennepzaad
          1 cup medjool dadels (ontpit)
          3 cups water
Keukenapparatuur:
          Blender
          Zeefzak; deze wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld het zeven van soepen. Verkrijgbaar bij de betere kookwinkels of bekende grote warenhuizen.
 
Voor dit recept heb ik Amerikaanse cup maten gebruikt. Mocht je deze niet hebben kun je gerust een gewoon kopje gebruiken, het gaat er om dat de verhoudingen gelijk blijven.

Deze hoeveelheid is ongeveer genoeg voor het maken van 1L.Dit leuke serveerplankje heb ik besteld via http://www.designlemonade.com/
Bereiding:
Hennepmelk:
Doe het hennepzaad met het water in de blender. Mix dit tot er een egale massa ontstaat. Gebruik een maatbeker of mengkom om de zeefzak in te zetten. Giet de inhoud van de blender hier in. Sluit de zeefzak af en knijp met een draaiende beweging de melk er uit.
Giet de melk terug in de blender en voeg nu ook de cacao en ontpitte medjool dadels toe. Mix alles helemaal glad. Naar smaak eventueel wat extra dadels toevoegen om het verder te zoeten.
Houd je niet van zoet, laat dan de dadels weg of vervang deze bijvoorbeeld door wat stevia druppels
Deze drank kun je maximaal 3 dagen afgesloten bewaren in de koelkast.
Variatie: 
mix de chocolade melk bijvoorbeeld met een banaan, dan wordt het meer een smoothie achtige drank of vervang het hennepzaad voor amandelen. Of gebruik wat cacao nibs voor een extra chocolade smaak en leuke decoratie.  Op die manier kun je eindeloos variëren en combineren.
Tip:
Vergeet deze lekkere chocolade drank niet te kauwen. Het klinkt misschien gek als je hier nog niet eerder van hebt gehoord, maar het spijsverteringskanaal begint al in de mond. Ons speeksel breekt namelijk voedingsstoffen af. Daarnaast duurt het ook een tijdje voordat ons lichaam een seintje geeft als het is verzadigd. Wanneer je met aandacht eet en drinkt is de  kans groot dat je dit signaal sneller oppakt en je minder snel te veel zal eten en drinken.
©Perpare and eat your food with love! – Bianca
This entry was posted in: Geen categorie

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s