Tussendoor
Geef een reactie

Haver- amandelmelk met Rood fruit

Wat een lekker weer! Smaakt naar Rood fruit 😉 Daarom vanmorgen deze heerlijke haver- amandelmelk met frambozen, gojibessen en banaan gemaakt.

Als dit jou aanspreekt voor morgenochtend is het belangrijk vanavond vast de amandelen en haver te laten weken in water.
Door het weken ontkiem je de amandelen en het haver. Hierdoor maak je optimaal gebruik van alle levende stoffen in de amandelen en kunnen ze gemakkelijk worden verteerd. Uiteraard kun je ze op deze manier ook gemakkelijker verwerken in deze smoothie.

Ingrediënten voor 2 grote glazen:
– 1 cup amandelen (1 nacht geweekt in water)
– 1/2 cup havermout (glutenvrij) (1 nacht geweekt in water)
– 4 eetlepels gojibessen (ongeveer 20 minuten geweekt in water)
– 1/2 cup (bevroren) frambozen
– 1 banaan
– 4 cups water

Keukenapparatuur:
– Slowjuicer die geschikt is voor noten of een zeefzak
– blender

Bereiding:
Week een avond voordat je deze smoothie gaat maken de amandelen en havermout in water.
Giet deze ’s morgens af. Doe de geweekte amandelen en havermout in de blender samen met 4 cups water. Even laten blenden. Tijdens het blenden merk je dat het een dik mengsel blijft met stukjes als je zover bent kun je de blender uitzetten.
Vervolgens de pulp van de melk scheiden door de dikke drank in een zeefzak te gieten of door de slowjuicer. Op die manier houd je alleen haver- amandelmelk over en pulp. Het pulp kun je gebruiken om notenpasta’s van te maken.
Let er wel op dat je een slowjuicer hebt die daar geschikt voor is, dat zijn meestal horizontale slowjuicers.
Spoel de blender om en giet de amandel-haver melk in de blender. Voeg hier de geweekte gojibessen, frambozen en banaan aan toe. Blend tot een geheel en genieten maar.

Wist je dat Amandelen:
Veel magnesium bevatten? Dit is vooral belangrijk voor het onderhouden van de bijnierfunctie en de stofwisseling van essentiële vetzuren. Een laag magnesiumniveau wordt geassocieerd met angst, spanning, geïrriteerdheid en slapeloosheid.

© Prepare and eat your food with love, Bianca.

This entry was posted in: Tussendoor

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s