diner, eivrij, glutenvrij, lunch, Maaltijd, vegan, zuivelvrij
Geef een reactie

Courgette Spaghetti met pesto

Courgette spaghetti; wow wat een heerlijke makkelijke maaltijd zeker voor zomerse dagen als je niet zo’n zin hebt. Of wanneer je gewoon niet zoveel tijd hebt en toch iets gezonds wilt eten dan is deze ook perfect.
Dit recept bevat geen gluten, zuivel, lactose (let op met pesto) en ei.

Wat heb je nodig voor twee personen:
– 2 Courgettes
– 1 Grote tomaat of cherrytomaten
– Olijven (hoeveelheid naar eigen wens en smaak)
– Rucola 50 gram
– (zelfgemaakte) Pesto (hoeveelheid naar eigen wens en smaak)
– Artisjok harten op olie (hoeveelheid naar eigen wens en smaak)
– 2 Eetlepels pijnboompitjes

Keukenapparatuur:
– Spirelli of een keukenmachine die dunne reepjes snijd.

Bereiding:
Was de rucola en courgettes. Maak de courgettes tot spaghetti met de spirelli of keukenmachine. Als je een spirelli gebruikt houd je ongeveer hetzelfde plaatje over als hierboven.
Nu kun je er voor kiezen de courgette pasta rauw te eten of even kort aan te bakken in een wok. In beide gevallen geldt dat je er wat pesto over heen kunt doen, hoeveelheid naar eigen smaak.
Vervolgens de tomaat wassen en in stukjes snijden, samen met de olijven en artisjokharten.
Meng deze door de courgette spaghetti. Rooster kort de pijnboompitjes en serveer deze er over heen.
Serveer de gemengde spaghetti samen met een handje rucola.
This entry was posted in: diner, eivrij, glutenvrij, lunch, Maaltijd, vegan, zuivelvrij

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s