Allergieën, diner, eivrij, glutenvrij, Maaltijd
Geef een reactie

Andere pasta

Italiaanse temperaturen in Nederland! Dat geeft inspiratie tot een echte Italiaanse maaltijd maar dan met een hele andere twist. Spaghetti van courgette met tomatensaus en gegrilde kalkoenfilet.
Een hele simpele en ook snelle maaltijd.

 Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 Courgettes
– Tomatensaus uit een glazen fles (zonder toevoegingen zoals suiker, let op etiket)
– 200 gram kalkoenfilet
– 1 teentje knoflook
– Pijnboompitjes
– Verse basilicum
– Olijven
– Artisjokharten
– Lente-ui
– Peper & zout
– Olijfolie

Eventueel nog garneren met vers geraspte (Parmezaanse) kaas

Keukengerei:
– Keukenmachine met julienne mes of spireli apparaat
– Grillpan
– (wok)pan

Bereiding:
Was de courgette en gebruik de keukenmachine met julienne mes of de spireli snijder om van de courgette slierten te maken. Een spireli snijder maakt lange slierten van onder andere groenten zoals courgette. Op die manier ontstaan er spaghetti slierten maar dan van groenten.
Dep vervolgens de kalkoenfilet droog en strooi er naar smaak wat peper en zout overheen. Vewarm de grillpan op het vuur en vet in met een beetje olijfolie. Grill de kalkoenfilet aan beide kanten gaar.
Snijd intussen de olijven, lente-ui en artisjokharten in stukjes. Verwarm een grote (wok)pan met daarin een klein beetje olijfolie. Doe de courgette slierten in de pan en bak even kort aan ongeveer 1 minuut. Voeg daarna de tomatensaus toe. Wanneer deze pruttelt, voeg dan de pijnboompitjes, artisjokharten, (uitgeperste knoflook), olijven en lente-ui toe. Laat dit heel even staan maak alles niet te gaar en haal van het vuur.
Verdeel de pasta over de borden. En haal ook de kalkoenfilet uit de pan. Snijd deze in reepjes en garneer over de pasta samen met de verse basilicum en eventueel nog wat olijfolie en een cherrytomaat voor de garnering.
Bon appetit!
This entry was posted in: Allergieën, diner, eivrij, glutenvrij, Maaltijd

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s