ontbijt, toetje, Tussendoor
Geef een reactie

Super food Chia pudding met superfood mesquite meel en Amandelen

Eerder beschreef ik kort wat Superfoods nu eigenlijk zijn. Daarbij uitgebreid ingegaan op chiazaden. Daarom bij deze een lekkere smoothie/pudding met chiazaden en nog twee andere superfoods: Blue berries en mesquite meel. Ik ga er van uit dat iedereen wel bekend is met blue berries en wil daarom graag iets meer vertellen over mequite meel. 

Mesquite meel is een wit/crème kleurige poeder/meel. Het is zeer voedzaam en rijk aan eiwitten en vezels. Het helpt de bloedsuikerspiegel constant te houden. Daarnaast bevat dit meel een bovengemiddelde hoeveelheid aan calcium, magnesium, kalium, ijzer, zink en Lysine (aminozuur). Lysine is een essentieel aminozuur dat niet door het lichaam wordt aangemaakt en volledig uit voeding moet komen. 

Het heeft een beetje een zoete nootachtige smaak en zeer geschikt voor gebruik bij zoete gerechten en door smoothies. 

Voor deze pudding/smoothie heb je de volgende ingrediënten nodig (2-3 porties):
– 75 gram amandelen (geweekt gedurende de nacht ongeveer 8uur)
– 0,5L Water
– 1 Banaan
– 1 handje blueberries (kan ook diepvries)
– 1 Eetlepel Mesquite meel
– 10 druppels stevia
– 1/4 theelepel kaneel poeder
– halve theelepel vanille poeder
– 6 Eetlepels Chia zaadjes
– Notenzeef zak

Giet het water van de geweekte amandelen. Doe de amandelen samen met 0,5L water in de blender. Blend totdat het een gladde massa is. Zorg er wel voor dat je blender hier geschikt voor is. 
Zeef deze massa in de notenzeef zak zodat er alleen pure amandelmelk over blijft. 
Als je dit teveel werk vind kan je ook kant en klare amandelmelk kopen. Als je hier voor kiest let dan wel even op met gebruik van Stevia waarschijnlijk is dat overbodig omdat de amandelmelk al gezoet is.

Giet de amandelmelk in de blender samen met alle overige ingrediënten en mix alles tot een geheel. Laat voor een half uurtje staan zodat het tijd heeft om in te dikken.
Wil je het gelijk consumeren gebruik dat de chia zaadjes zoals eerder omschreven.
This entry was posted in: ontbijt, toetje, Tussendoor

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s