foodtalk
Geef een reactie

Thee variatie

Wat een heerlijk lente weer de afgelopen dagen tijdens Pasen. Voor de Pasen had ik speciaal verse kruidenthee gekocht om eens wat af te wisselen. Zeker een aanrader.
Ik heb drie plantjes gekocht: munt, pepermunt en citroenmelisse.
Heerlijk afzonderlijk van elkaar maar ook gemengd.

Ook nog wat geëxperimenteerd met gember. Ik deed wel eens een stukje gember in heet water om gember thee te maken maar je kunt het ook lekker raspen en dan in een zakje doen (dan is de smaak sterker).
Als je niet zo van de pure smaak van gember houdt kun je ook altijd een stukje gember door je favoriete (kruiden)thee doen. Bijvoorbeeld groene thee met verse gember.

Naast dat deze variaties ook erg lekker zijn, kennen zij ook vele gezondheidsvoordelen.
Zo is gember onder andere een sterke antioxidant en beschermt het je lever en maag. En kan het helpen bij spierpijn, ochtendmisselijkheid, koorts, hoofdpijn, opvliegers en misselijkheid.
Daarnaast bevat gember onder andere: ijzer, calcium, magnesium, selenium, zink vitamine B1, B2, B3, B6 en Vitamine C.

Het kruid pepermunt is goed voor de spijsvertering, voor als je last hebt van rillingen, diarree, hoofdpijn, misselijkheid of een slechte eetlust.
Het kruid citroenmelisse staat vooral bekend als anti stress kruid en het zou ook kunnen helpen tegen slapeloosheid.

Allemaal hele mooie bijkomstigheden terwijl jij lekker kunt genieten van een kopje thee, enjoy!

This entry was posted in: foodtalk

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s