suikervrij, Tussendoor
Geef een reactie

Doosje bonbons

Mijn moeder was laatst jarig en ik wilde graag iets leuks en gezonds geven. Vaak probeer ik iets te geven wat ze niet zo snel voor zichzelf zou kopen. Dus iets in de zin van luxe, bijvoorbeeld mooie bloemen of luxe bonbons. Alleen bonbons uit de winkel dat voelde niet zo goed om te geven, al die suikers en dik makers nee dat wordt het niet. 
Daarom besloot ik een doosje zelfgemaakt bonbons te geven.
En hierbij het resultaat. De jarige was er erg blij mee en heeft kunnen genieten van een suikervrije, glutenvrij, zuivelvrije en een gezonde traktatie. 

Lijkt het jou ook leuk om zo’n doosje bonbons cadeau te geven? Ik heb de volgende recepten hiervoor gebruikt:
Dadels met chocolade
Daarnaast heb ik wat extra chocolade gemaakt (zie recept onder bounty bonbons) en hier wat dadels in gedipt zodat je er wat dadels met een laagje chocolade omheen kunt doen.
Als je dit ook wilt doen kun je een lange satéprikker gebruiken en die verticaal in de dadel prikken. Doop de dadel in de chocolade en zet daarna de satéprikker in een kopje om hem even op te laten drogen. 
 
Veel plezier met het geven van zo’n mooi cadeau. Ook erg toepasselijk om deze blog te schrijven op mijn eigen verjaardag.
This entry was posted in: suikervrij, Tussendoor

door

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met veel verse producten uit eigen moestuin. Hier is de liefde voor pure voeding begonnen. Thuis altijd veel verse groenten en fruit gegeten maar ook huisgemaakte soepen, sauzen en taarten. Als klein kind letterlijk opgegroeid tussen de boerenkool plantjes en aardbeien. Deze liefde heeft zich voortgezet toen ik uit huis ging om te studeren. Maar wat was het moeilijk om vanuit de ‘normale’ supermarkt een gezonde maaltijd te halen. Hier begon mijn eerste zoektocht naar wat echt gezond eten is. Veel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen van verschillende boeken over eten. Ook mijn eerste investering gedaan door het kopen van een sapcentrifuge. Wat opvallend is, is dat je eigenlijk niet leert wat goed eten is, ook niet op de lagere school. De schijf van 5 is wel eens voorbij gekomen maar dat is het dan ook wel. Daarna diverse werkzaamheden gedaan voor verschillende A-merk fabrikanten. Er is veel vertrouwen in producten die fabrikanten maken en de claims die zij op hun verpakkingen zetten. Bijvoorbeeld nu nog minder calorieën in product X. Maar zijn de calorieën in voedsel het belangrijkste om te tellen om je uiteindelijk goed te voelen? Na een aantal jaren zoeken naar de juiste balans tussen werken, voeding en gezondheid kwam ik er achter dat ik een meervoudige voedselallergie heb. Geen wonder dat ik me vaak niet zo lekker voelde. Hierdoor ben ik 5 jaar geleden begonnen met het maken en drinken van groene smoothies. En door deze allergieën ben ik mij nog verder gaan verdiepen in alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen te vervangen en uiteindelijk een opleiding gestart: HBO voedingsdeskundige. Om een juiste balans te vinden in het dagelijkse leven beoefen ik zelf al ruim 10 jaar yoga. In de zomer van 2016 heb ik mijn yogadocente opleiding vinyasa yoga (flow yoga) afgerond en geef ik ook yogales. Vanuit deze ervaringen en blog hoop ik iedereen te kunnen inspireren om zicht bewuster te worden van zijn of haar gezondheid. Veel lees en eetplezier! Heb je vragen of opmerkingen neem gerust contact met mij op. Groetjes Bianca Voedingsdeskundige & Yogadocente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s